Kungl. Skogs- och Lantbruksakademin vill uppmärksamma den ökade köttkonsumtionen i Sverige och globalt med ett seminarium där frågor om orsak och verkan till köttexplosionen ställs. Varför är det så populärt att äta kött på de nya innekrogarna? Vad styr egentligen trenderna? Finns det ett samband mellan kött- och charkkonsumtion och cancer? Vilka är då mekanismerna för en ökad cancerrisk? Måste vi dra ner på köttkonsumtionen eller går det att göra köttmåltiden hälsosammare? Vilka avtryck gör vår köttkonsumtion på klimat och miljö och kan man leva klimatneutralt i Sverige idag? Dessa frågor belyses av nationellt och internationellt erkända forskare och andra insatta personer.
Dagen avslutas med en paneldiskussion ”Går det att ändra våra konsumtionsvanor och vem skulle vinna på det?”
Seminariet arrangeras av Kommittén för matkvalitet och folkhälsa vid KSLA och vänder sig till alla som vill veta mera om detta aktuella ämneVälkomna!
Moderator: Louise Ungerth
4–5/9: För att vidareutveckla de lokala och regionala måltidskulturer som skapades i projektet ”Sveriges Landskapsmåltider” till attraktiva måltidsdestinationer arrangerar akademien en måltidsresa till Bohuslän.
4–5/9: För att vidareutveckla de lokala och regionala måltidskulturer som skapades i…
15/5: Renskötsel är en extensiv djurhållning som baseras på tillgång till marker med lämpligt bete för renarna. På samma marker bedrivs samtidigt andra angelägna verksamheter.
15/5: Renskötsel är en extensiv djurhållning som baseras på tillgång till marker…
15/4: A webinar to gather the rich experiences and lessons learned among KSLA Fellows, who over the years have been deeply involved in global forest policies and the International Arrangement on Forests.
15/4: A webinar to gather the rich experiences and lessons learned among…
11/4: Utmaningar relaterade till klimatförändringar, energiförsörjning och biologisk mångfald är bara några exempel på globala problem som kan kräva genomgående systemskiften inom en rad sektorer.
11/4: Utmaningar relaterade till klimatförändringar, energiförsörjning och biologisk mångfald är bara några…