Regelverket kring växtförädlingen

Startar
8 maj, 2018 15:00
Slutar
8 maj, 2018 17:00
Kategori
Arrangör
KSLA och SUF
Plats
KSLA
Adress
Drottninggatan 95 B, Stockholm, Sverige

Google kartor

Se aktiviteten online Vi rekommenderar att du har den senaste versionen av Microsoft Silverlight installerad. Klicka här för att kontrollera din installation av Silverlight. Obs! Du kan se inspelningen endast med Internet Explorer. Inloggning krävs: Användare: ksla Lösenord: ksla

Regelverket kring växtförädlingen

Växtförädlingen var fram till dess att konventionen om växtförädlarrätt, UPOV, trädde i kraft på 1960-talet i princip oreglerad. Därefter har regelverket som omgärdar växtförädlingen blivit allt snårigare och mer komplicerat. Till detta hör tillämpningen av patenträttigheter på växtområdet, GMO-lagstiftningen och ett antal internationella konventioner som alla påverkar förutsättningarna för att bedriva växtförädling på olika sätt.

KSLA och Sveriges Utsädesförening, SUF, bjuder nu in till ett kort seminarium för att diskutera några aktuella frågeställningar. Ett syfte är att tydliggöra de praktiska konsekvenserna för växtförädlingen, vilket också ska ses mot bakgrund av den satsning som nu görs på en förstärkning av svensk växtförädling med etablering av ett kompetenscentrum för växtförädling vid SLU.

Efter seminariet bjuds på lättare förtäring och möjlighet till fortsatt diskussion.

Sista anmälningsdag 2 maj.

För mer information om programmet, se ovanstående PDF-inbjudan.

iCal Import + Google Calendar