Växtförädlingen var fram till dess att konventionen om växtförädlarrätt, UPOV, trädde i kraft på 1960-talet i princip oreglerad. Därefter har regelverket som omgärdar växtförädlingen blivit allt snårigare och mer komplicerat. Till detta hör tillämpningen av patenträttigheter på växtområdet, GMO-lagstiftningen och ett antal internationella konventioner som alla påverkar förutsättningarna för att bedriva växtförädling på olika sätt.
KSLA och Sveriges Utsädesförening, SUF, bjuder nu in till ett kort seminarium för att diskutera några aktuella frågeställningar. Ett syfte är att tydliggöra de praktiska konsekvenserna för växtförädlingen, vilket också ska ses mot bakgrund av den satsning som nu görs på en förstärkning av svensk växtförädling med etablering av ett kompetenscentrum för växtförädling vid SLU.
Efter seminariet bjuds på lättare förtäring och möjlighet till fortsatt diskussion.
26 Oct: This Bertebos Seminar has its focus on plant breeding applications to ensure increased food security in low-income countries and is arranged by the 2022 Prize Laureate, professor Rodomiro Ortiz.
26 Oct: This Bertebos Seminar has its focus on plant breeding applications…
14/9: För särskilt inbjudna. Om myndigheternas uppdrag att omsätta politiken i verksamhet.
22/8: Ett rundabordssamtal för särskilt inbjudna för fortsatt idéskapande arbete mot hållbar skogsproduktion, rik biologisk mångfald och produktion av specialvirke för byggnadsvård.
22/8: Ett rundabordssamtal för särskilt inbjudna för fortsatt idéskapande arbete mot hållbar…
Vi har tyvärr blivit tvungna att ställa in årets Enaforsholmskurs (Flora, fåglar och fjällvett) på grund av för få anmälningar. Välkommen åter nästa år!
Vi har tyvärr blivit tvungna att ställa in årets Enaforsholmskurs (Flora, fåglar…