Nyhetsarkiv:

mat

Här i Arkivet hittar du de tidigare inlägg som gjorts på akademiens hemsida; nyheter, nya publikationer, avgivna remisser o s v. Klickar du på någon Etikett till vänster så kommer de inlägg som har någon koppling till just det ämnet upp.

Menyn och tidens tecken, KSLAT nr 1-2018

Från år 2003 till och med år 2018 finns dokumentation om varje högtidssammankomsts tema och middagsmeny, inklusive hedersledamoten Christina Möllers presentation av måltiden. Här är den dokumentationen i samlad form. Läs mer

”Nordiskt skafferi” vann årets UNIK Utmaning

Stort grattis Anna-Sofia Cappelen, Jessica Jansson och Johanna Pettersson – vinnare av casetävlingen UNIK utmaning 2016 med bidraget ”Nordiskt skafferi”. Läs mer

Bertebos Conference lectures on YouTube

The 2016 Bertebos Conference in August was dedicated to Prof. Jan Delcour and Prof. Youling Xiong, who received the Bertebos prize in 2015. Topic: additives and enzymes in food. Watch the lectures on YouTube. Läs mer

KSLA Nytt & Noterat nr 1-2015

Vårnumret 2015, med information från ett urval av akademiens aktiviteter. Läs mer

Första KSLA Nytt & Noterat för 2014

Vårnummer med information från ett urval av akademiens aktiviteter m m. Makten över marken – vem bestämmer? Mat, pris och mervärden. Landskapets karaktär. Väldoftande jordbruk. Att rädda havet… Läs mer

KSLAT 2013 – årgång 152

Här listas de KSLAT som publicerats under 2013. Läs mer

KSLA Nytt & Noterat nr 2-2013

Akademien önskar Glad Sommar 2013 med ett nytt nummer av KSLA Nytt & Noterat! Läs mer

Den mångkulturella måltiden

Maten och måltiden har stor social och kulturell betydelse för människor över hela världen. Måltiden kan också knyta oss samman … Läs mer

KSLAT 2007 – årgång 146

Här listas de KSLAT som publicerats under 2007. Läs mer

Den beresta maten – KSLAT nr 10-2007

– matens kvalitet i ett globalt perspektiv På vårt middagsbord finns det ofta mat från hela världen. Vi har vant … Läs mer

Sida 1 av 212