Nyhetsarkiv:

mat

Här i Arkivet hittar du de tidigare inlägg som gjorts på akademiens hemsida; nyheter, nya publikationer, avgivna remisser o s v. Klickar du på någon Etikett till vänster så kommer de inlägg som har någon koppling till just det ämnet upp.

UNIK Utmaning 2017 – KSLAT nr 4-2018

I oktober 2017 hölls KSLA:s casetävling UNIK Utmaning för tredje gången. 19 deltagare tävlade på ett internationellt tema: FN:s globala mål nr 12 för hållbar utveckling med fokus på hållbara konsumtions- och produktionsmönster – utmaningen handlade alltså om att halvera det globala matsvinnet. Här är de fem lagens lösningsförslag. Läs mer

KSLA Nytt & Noterat 2-2018

Matens nya vägar till staden – ett Berlinbesök. Smakens värde – för individ, producent och förädlare. Rätten att äga och bruka sin mark. Skogen och klimatet. Slottsbesök i kungliga spår. Räcker virket från skogen? Långtidsstudier av vegetationsrutorna på Enaforsholm. Och mer! Läs mer

Menyn och tidens tecken, KSLAT nr 1-2018

Från år 2003 till och med år 2018 finns dokumentation om varje högtidssammankomsts tema och middagsmeny, inklusive hedersledamoten Christina Möllers presentation av måltiden. Här är den dokumentationen i samlad form. Läs mer

”Nordiskt skafferi” vann årets UNIK Utmaning

Stort grattis Anna-Sofia Cappelen, Jessica Jansson och Johanna Pettersson – vinnare av casetävlingen UNIK utmaning 2016 med bidraget ”Nordiskt skafferi”. Läs mer

Bertebos Conference lectures on YouTube

The 2016 Bertebos Conference in August was dedicated to Prof. Jan Delcour and Prof. Youling Xiong, who received the Bertebos prize in 2015. Topic: additives and enzymes in food. Watch the lectures on YouTube. Läs mer

KSLA Nytt & Noterat nr 1-2015

Vårnumret 2015, med information från ett urval av akademiens aktiviteter. Läs mer

Första KSLA Nytt & Noterat för 2014

Vårnummer med information från ett urval av akademiens aktiviteter m m. Makten över marken – vem bestämmer? Mat, pris och mervärden. Landskapets karaktär. Väldoftande jordbruk. Att rädda havet… Läs mer

KSLAT 2013 – årgång 152

Här listas de KSLAT som publicerats under 2013. Läs mer

KSLA Nytt & Noterat nr 2-2013

Akademien önskar Glad Sommar 2013 med ett nytt nummer av KSLA Nytt & Noterat! Läs mer

Den mångkulturella måltiden

Maten och måltiden har stor social och kulturell betydelse för människor över hela världen. Måltiden kan också knyta oss samman … Läs mer

Sida 1 av 212