Matkvalitet


KSLA

Kommittén för matkvalitet och folkhälsa

Kommitténs uppdrag är att behandla aktuella frågor som rör matkvalitet och folkhälsa och att inom hela livsmedelskedjan öka kunskapen om de faktorer som påverkar maten och måltiden

Kommittén är verksam inom Jordbruksavdelningen.

Ledamöter
Direktör Christina Möller, ordf.  (KSLA)
Veterinär Johan Beck-Friis, SVA, sekr.
Agronom Magnus Börjeson (KSLA)
Professor Tommy Cederholm, Uppsala universitet
Professor Marie-Louise Danielsson-Tham (KSLA)
Civilingenjör Gina Kylin (KSLA)
Corporate responsibility-chef Kerstin Lindvall, ICA
Direktör Ella Nilsson (KSLA)
Lantmästare Louise Ungerth (KSLA)

Akademiagronomen Jordbruksavdelningen Magnus Stark

 

Länkat

Jordbruksdepartementet: En livsmedelsstrategi för hela Sverige (oktober 2007, oktober 2010)
Jordbruksdepartementet: Sverige – det nya matlandet. Uppdaterad handlingsplan (augusti 2010)


Mentorskapsprogrammet har öppnat för intresseanmälan!

Välkommen som mentor eller adept med din ansökan till KSLA:s mentorskapsprogram!

Måltidsresa till Bohuslän

4–5/9: För att vidareutveckla de lokala och regionala måltidskulturer som skapades i projektet ”Sveriges Landskapsmåltider” till attraktiva måltidsdestinationer arrangerar akademien en måltidsresa till Bohuslän.

På samma marker – renskötselns förutsättningar i ett landskap med många anspråk

15/5: Renskötsel är en extensiv djurhållning som baseras på tillgång till marker med lämpligt bete för renarna. På samma marker bedrivs samtidigt andra angelägna…

Review of the International Arrangement on Forests

15/4: A webinar to gather the rich experiences and lessons learned among KSLA Fellows, who over the years have been deeply involved in global…