Tidigare kommittéer


KSLA

Kommittéerna tillsätts för begränsad tid, högst tre år. Tidigare har det dock förekommit längre kommittéperioder (och kan undantagsvis göra det igen), då uppdragets karaktär påkallat det.

Kommittéer avslutade under eller efter år 2013

  • Kommittén för klimat och markanvändning mot 2030 (2017–2019)
  • Kommittén för Sveriges jordbruk 2030 (2017–2019)
  • Kommittén för livsmedelsproduktionens värdekedja 2016–2019
  • Kommittén för landskapsfrågor 2016–2018 (avslutad 2019-06-30)
  • Kommittén för land och stad 2016–2018 (avslutad 2019-06-30)
  • Kommittén för skogens ekosystemtjänster från begrepp till värde 2016–2018
  • Kommittén för jordbrukets klimatanpassning 2016–2018
  • Kommittén för energifrågor 2006–2017
  • Kommittén för skogsskötsel 2003–2016
  • Kommittén för lönsam uthållig primärproduktion 2006–2016
  • Kommittén för forskningspolitik (tidigare Forskningspolitiska kommittén) 1997–2016
  • Kommittén för kompetensförsörjning 2013–2015
  • Kommittén för grön ekonomi 2013–2015
  • Kommittén för internationella lantbruksfrågor (tidigare Kommittén för EU-frågor) 2007–2015
  • Kommittén för matkvalitet och folkhälsa (tidigare Utskottet för mat, hem och ekonomi, Utskottet för mat, hälsa och ekonomi, sammanslagning av tidigare Kommittén för mat, hälsa och ekonomi och Kommittén för livsmedelskvalitet) 1993–2015
  • Kommittén för fiskefrågor (tidigare Kommittén för fiske och vattenbruk) 2007–2014
  • Kommittén för landsbygdsutveckling (tidigare Kommittén för landsbygd och kultur) 2006–2013 (avslutad 2014-06-30)
  • Kommittén för vattenfrågor 1999–2013 (avslutad 2014-06-30)
  • Kommittén för internationella skogsfrågor (tidigare Utskottet för internationella skogsfrågor) 2000–2013
  • Kommittén för skoglig teknik och logistik 1999–2013

Lönsamhet i odlingssystemet – hur ska man räkna?

16/5: Välkommen till en kunskapsintensiv eftermiddag, där vi belyser frågeställningar kring lönsamhet i odlingssystemet.

Smaka på hela Sverige! Landskapsmåltid blir måltidsdestination

30–31 maj: Vi samverkande akademier går nu vidare i det gastronomiska utvecklingsarbetet genom att förstärka gastronomiska besöksmål och bidra till att utveckla nya attraktiva…

Save-the-date: Nya strömningar – vig en dag för vatten

22/5: Vi behöver bli bättre på att samverka kring vattenhushållning och hur vi hanterar vatten i landskapet. Seminariet innehåller både ett klimatperspektiv och olika…

Save-the-date: Rapportlansering ”Bruka utan att förbruka”

27/5: Arbetsgruppens slutrapport tar upp resursförbrukningen, inklusive förbrukningen av fossil energi, i ett brett perspektiv, och presenteras vid detta seminarium.