Livsmedelsproduktionens värdekedja

Kommittén för livsmedelsproduktionens värdekedja, mervärden och konkurrenskraft

Kommittén ska belysa hela kedjan från produktion till konsumtion. Frågor som ska belysas är (oprioriterat):

  • Den 2016 presenterade livsmedelsstrategin
  • Värdet av svensk självförsörjning
  • Säkra livsmedel
  • Konsumenternas värderingar och beteende
  • Matens ursprung (spårbarhet, marknadsföring och märkning)
  • Etiska frågor kring livsmedelsproduktion
  • Den svenska livsmedelsproduktionen och dess internationella konkurrenskraft
  • Folkhälsoaspekterna (mat och livsstil)
  • Nya affärsmodeller (internetförsäljning, etc)
  • Hållbar utveckling

Kommittén är verksam inom Jordbruksavdelningen.

Ledamöter

  • Civilingenjör Inger Andersson, ordf., KSLA-Jordbruksavdelningen
  • Veterinär, infochef Johan Beck-Friis, KSLA-Jordbruksavdelningen
  • Agronom, VD Lennart Wikström, kommunikationsansv., KSLA-Jordbruksavdelningen
  • VD Pär Bygdeson, KSLA-Jordbruksavdelningen
  • Agronom Magnus Börjeson, KSLA-Jordbruksavdelningen
  • Professor Tommy Cederholm, KSLA-Jordbruksavdelningen
  • Agr.stud. (landsbygdsutv.) Jonatan Fogel, SLU
  • Forskare Cecilia Mark-Herbert, SLU
  • Agronom, strategichef Patrik Myrelid, KSLA-Jordbruksavdelningen
  • Lantmästare Louise Ungerth, KSLA-Allmänna avdelningen

samt Magnus Stark, akademiagronom, Jordbruksavdelningens sekreterare