Nominera stipendiat till Carl XVI Gustafs 50-årsfond

Uppmuntra någon med ett stipendium från Stiftelsen Konung Carl XVI Gustafs 50-årsfond för vetenskap, teknik och miljö! Nominera senast 9 januari 2024.


Ledamöter i KSLA och andra verksamma inom forskning, teknisk utveckling och företagande, inbjuds att föreslå lämpliga mottagare av stipendier från Stiftelsen Konung Carl XVI Gustafs 50-årsfond för vetenskap, teknik och miljö för år 2024.

Stiftelsens ändamål är att främja forskning, teknisk utveckling och företagande, som bidrar till uthålligt nyttjande av naturresurserna och bevarande av biologisk mångfald. Stipendiet ska användas för uppmuntran och framåtsyftande verksamhet och har företrädesvis delats ut till yngre forskare, som är verksamma i Sverige.

Stipendiet uppgår till 100 000 kr och kommer att delas ut av Konungen på Slottet någon gång i maj 2024.

Bra förslag har en god chans att beviljas! Förslag skickas per e-post och ska vara inne senast 9 januari 2024.

Läs mer här!

Direkt till utlysningsdokumentet.

Lönsamhet i odlingssystemet – hur ska man räkna?

16/5: Välkommen till en kunskapsintensiv eftermiddag, där vi belyser frågeställningar kring lönsamhet i odlingssystemet.

Smaka på hela Sverige! Landskapsmåltid blir måltidsdestination

30–31 maj: Vi samverkande akademier går nu vidare i det gastronomiska utvecklingsarbetet genom att förstärka gastronomiska besöksmål och bidra till att utveckla nya attraktiva…

Save-the-date: Nya strömningar – vig en dag för vatten

22/5: Vi behöver bli bättre på att samverka kring vattenhushållning och hur vi hanterar vatten i landskapet. Seminariet innehåller både ett klimatperspektiv och olika…

Save-the-date: Rapportlansering ”Bruka utan att förbruka”

27/5: Arbetsgruppens slutrapport tar upp resursförbrukningen, inklusive förbrukningen av fossil energi, i ett brett perspektiv, och presenteras vid detta seminarium.