Akademisammankomst med presentation av nya svenska ledamöter

Akademisammankomst

Vid akademisammankomsten i december välkomnar vi årets nyinvalda svenska ledamöter att presentera sig och sin verksamhet för övriga akademien. De internationella nya ledamöterna presenteras vid ett hybridseminarium den 27 januari 2023.

Endast för akademiens ledamöter.


Akademisammankomst med presentation av nya svenska ledamöter Mer information
Mer information

Omvärlden har förändrats drastiskt under året och vi kan konstatera att konsekvenserna av allt som händer drabbar även Sverige. Akademien fortsätter arbetet med långsiktiga frågor som påverkar de gröna näringarna och mänskligheten globalt.

Återigen välkomnar akademien vid årets sista sammankomst nya fantastiska kompetenser och vi ser fram emot ett gott samarbete framöver. Det är tredje året i rad som våra nya svenska ledamöter presenterar sig själva på sista sammankomsten för året, ett utmärkt sätt att lära känna alla oavsett vilken avdelning man tillhör. Ett KSLA är som alltid ledstjärnan i akademiens arbete! KSLA:s nya internationella ledamöter presenterar sig själva den 27 januari då alla akademiens ledamöter är varmt välkomna.

Det går som vanligt bra att delta fysiskt eller digitalt. För dem som föranmält sig serveras julbord i Oscars källare efter sammankomsten. Välkomna!

 

Till formell del av sammankomsten, för ledamöter.


Lönsamhet i odlingssystemet – hur ska man räkna?

16/5: Välkommen till en kunskapsintensiv eftermiddag, där vi belyser frågeställningar kring lönsamhet i odlingssystemet.

Lönsamhet i odlingssystemet – hur ska man räkna?

16/5: Välkommen till en kunskapsintensiv eftermiddag, där vi belyser frågeställningar kring lönsamhet…

Smaka på hela Sverige! Landskapsmåltid blir måltidsdestination

30–31 maj: Vi samverkande akademier går nu vidare i det gastronomiska utvecklingsarbetet genom att förstärka gastronomiska besöksmål och bidra till att utveckla nya attraktiva måltidsdestinationer i hela Sverige.

Smaka på hela Sverige! Landskapsmåltid blir måltidsdestination

30–31 maj: Vi samverkande akademier går nu vidare i det gastronomiska utvecklingsarbetet…

Save-the-date: Nya strömningar – vig en dag för vatten

22/5: Vi behöver bli bättre på att samverka kring vattenhushållning och hur vi hanterar vatten i landskapet. Seminariet innehåller både ett klimatperspektiv och olika exempel på samarbeten och arbetssätt som lyfter frågan om vatten och vattenhushållning från fältet och stadsplanen till en landskapsnivå.

Save-the-date: Nya strömningar – vig en dag för vatten

22/5: Vi behöver bli bättre på att samverka kring vattenhushållning och hur…

Save-the-date: Rapportlansering ”Bruka utan att förbruka”

27/5: Arbetsgruppens slutrapport tar upp resursförbrukningen, inklusive förbrukningen av fossil energi, i ett brett perspektiv, och presenteras vid detta seminarium.

Save-the-date: Rapportlansering ”Bruka utan att förbruka”

27/5: Arbetsgruppens slutrapport tar upp resursförbrukningen, inklusive förbrukningen av fossil energi, i…