Anpassning av djurhållning till ett förändrat klimat

Seminarium

Kommittén för lantbrukets klimatanpassning (KLIMA) bjuder in till ett öppet seminarium om klimatanpassning av djurproduktion.

Ett förändrat klimat påverkar både djur och de som arbetar med djur. Samtidigt fortsätter storleksrationaliseringen inom lantbruket och klimatanpassningen sammanfaller med förändringar kopplade till besättningsstorlek. Politiska och klimatmässiga förändringar är inte oberoende av varandra. För företagaren kan politiska förändringar mildra eller stärka effekten av klimatförändringar.

I detta seminarium vill vi ge konkreta exempel på hur djurhållningen anpassas till ett förändrat klimat. Vi vill bidra till diskussionen om hur vi bäst tillvaratar potentialen i svensk djurproduktion och hur vi får till stånd de anpassningsåtgärder som behövs.

Vi vill också medverka till att handlingsplaner och klimatanpassningsverktyg som myndigheter och andra organisationer inom sektorn arbetar fram kommer till användning och diskutera ytterligare behov av sådana verktyg och planering på kort och lång sikt.

Mer information och program se ovanstående PDF-inbjudan.

 


Lönsamhet i odlingssystemet – hur ska man räkna?

16/5: Välkommen till en kunskapsintensiv eftermiddag, där vi belyser frågeställningar kring lönsamhet i odlingssystemet.

Lönsamhet i odlingssystemet – hur ska man räkna?

16/5: Välkommen till en kunskapsintensiv eftermiddag, där vi belyser frågeställningar kring lönsamhet…

Smaka på hela Sverige! Landskapsmåltid blir måltidsdestination

30–31 maj: Vi samverkande akademier går nu vidare i det gastronomiska utvecklingsarbetet genom att förstärka gastronomiska besöksmål och bidra till att utveckla nya attraktiva måltidsdestinationer i hela Sverige.

Smaka på hela Sverige! Landskapsmåltid blir måltidsdestination

30–31 maj: Vi samverkande akademier går nu vidare i det gastronomiska utvecklingsarbetet…

Save-the-date: Nya strömningar – vig en dag för vatten

22/5: Vi behöver bli bättre på att samverka kring vattenhushållning och hur vi hanterar vatten i landskapet. Seminariet innehåller både ett klimatperspektiv och olika exempel på samarbeten och arbetssätt som lyfter frågan om vatten och vattenhushållning från fältet och stadsplanen till en landskapsnivå.

Save-the-date: Nya strömningar – vig en dag för vatten

22/5: Vi behöver bli bättre på att samverka kring vattenhushållning och hur…

Save-the-date: Rapportlansering ”Bruka utan att förbruka”

27/5: Arbetsgruppens slutrapport tar upp resursförbrukningen, inklusive förbrukningen av fossil energi, i ett brett perspektiv, och presenteras vid detta seminarium.

Save-the-date: Rapportlansering ”Bruka utan att förbruka”

27/5: Arbetsgruppens slutrapport tar upp resursförbrukningen, inklusive förbrukningen av fossil energi, i…