Bokpresentation: Den gröna näringens medaljer och belöningar

Boksläpp

Som en del av Myntets dag presenterar professor em, KSLA-ledamoten Kjell Danell den nyutkomna boken Den gröna näringen under 200 år. Belöningar och minnen.


Bokpresentation: Den gröna näringens medaljer och belöningar Mer information
Mer information

Ekonomiska museet – Kungliga myntkabinettets samlingar firar 450-årsjubileum. Det sker med visningar, föreläsningar, konsert, myntslagning och utställning av Everlövsskatten.

En av föreläsningarna står KSLA för. Då presenteras resultatet av ett bokprojekt som pågått inom KSLA under lång tid: boken Den gröna näringen under 200 år. Belöningar och minnen (”Medaljboken”). Det handlar bland annat om vad den gröna näringen är, varför belöningssystem behövdes, vilka medaljutgivarna var, symboler och deviser och medaljutgivning över tiden.

Kjell Danell håller sin korta bokpresentation kl 14.40, det är gratis att delta och ingen föranmälan behövs.

Myntets dag pågår kl 11–17 och är fullspäckad med programpunkter, se mer här: https://ekonomiskamuseet.se/pa-gang/myntets-dag/


EU:s utvidgning med fokus på jordbruket i Ukraina

4/6: Hur ser tidsplanen ut för en utvidgningsprocess inom EU? Vilka reformer behövs av jordbrukspolitiken och budgetprocess? Vilka är vinsterna för Sverige? Dessa frågor diskuteras vid webbinariet.

EU:s utvidgning med fokus på jordbruket i Ukraina

4/6: Hur ser tidsplanen ut för en utvidgningsprocess inom EU? Vilka reformer…

Smaka på hela Sverige! Landskapsmåltid blir måltidsdestination

30–31 maj: Vi samverkande akademier går nu vidare i det gastronomiska utvecklingsarbetet genom att förstärka gastronomiska besöksmål och bidra till att utveckla nya attraktiva måltidsdestinationer i hela Sverige.

Smaka på hela Sverige! Landskapsmåltid blir måltidsdestination

30–31 maj: Vi samverkande akademier går nu vidare i det gastronomiska utvecklingsarbetet…

Nya strömningar – vig en dag för vatten

22/5: Vi behöver bli bättre på att samverka kring vattenhushållning och hur vi hanterar vatten i landskapet. Seminariet innehåller både ett klimatperspektiv och olika exempel på samarbeten och arbetssätt som lyfter frågan om vatten och vattenhushållning från fältet och stadsplanen till en landskapsnivå.

Nya strömningar – vig en dag för vatten

22/5: Vi behöver bli bättre på att samverka kring vattenhushållning och hur…

Rapportlansering ”Bruka utan att förbruka”

27/5: Arbetsgruppens slutrapport tar upp resursförbrukningen, inklusive förbrukningen av fossil energi, i ett brett perspektiv, och presenteras vid detta seminarium.

Rapportlansering ”Bruka utan att förbruka”

27/5: Arbetsgruppens slutrapport tar upp resursförbrukningen, inklusive förbrukningen av fossil energi, i…