Bokpresentation: Den gröna näringens medaljer och belöningar

Boksläpp

Som en del av Myntets dag presenterar professor em, KSLA-ledamoten Kjell Danell den nyutkomna boken Den gröna näringen under 200 år. Belöningar och minnen.


Bokpresentation: Den gröna näringens medaljer och belöningar Mer information
Mer information

Ekonomiska museet – Kungliga myntkabinettets samlingar firar 450-årsjubileum. Det sker med visningar, föreläsningar, konsert, myntslagning och utställning av Everlövsskatten.

En av föreläsningarna står KSLA för. Då presenteras resultatet av ett bokprojekt som pågått inom KSLA under lång tid: boken Den gröna näringen under 200 år. Belöningar och minnen (”Medaljboken”). Det handlar bland annat om vad den gröna näringen är, varför belöningssystem behövdes, vilka medaljutgivarna var, symboler och deviser och medaljutgivning över tiden.

Kjell Danell håller sin korta bokpresentation kl 14.40, det är gratis att delta och ingen föranmälan behövs.

Myntets dag pågår kl 11–17 och är fullspäckad med programpunkter, se mer här: https://ekonomiskamuseet.se/pa-gang/myntets-dag/


Förutsättningar och utmaningar för renskötselns framtid

4/12: Renskötsel bedrivs på stora arealer och är beroende av att det finns betesmark för renarna under alla tider av året. Samtidigt finns det många andra markanvändare och intressen på de marker där renskötsel bedrivs. Rundabordssamtal på KSLA inför ett senare seminarium i frågan.

Förutsättningar och utmaningar för renskötselns framtid

4/12: Renskötsel bedrivs på stora arealer och är beroende av att det…

Äta bör man annars dör man

8/12: Vad behövs i Jämtlands län för att klara 90 dagars avskärmning från omvärlden? Hur kan man bidra till försörjningen så att även de i storstan får äta sig mätta? Detta är några av frågorna som ska benas ut när Torsta och LRF Jämtland går ihop för att anordna seminariedagen ”Äta bör man – annars dör man” där föredrag varvas med workshops.

Äta bör man annars dör man

8/12: Vad behövs i Jämtlands län för att klara 90 dagars avskärmning…

Kunskaper, erfarenheter, idéer och nätverk – ledamöterna viktigaste resursen

14/12: Årets sjutton nyinvalda svenska ledamöter presenterar sig vid höstens sista sammankomst. Välkomna till sammankomsten och KSLA!

Kunskaper, erfarenheter, idéer och nätverk – ledamöterna viktigaste resursen

14/12: Årets sjutton nyinvalda svenska ledamöter presenterar sig vid höstens sista sammankomst.…

Pollinatörer och pollination i jordbrukslandskapet – vad vet vi och vad kan vi göra?

13/2: Pollination av vilda insekter gynnar jordbruket. Tillgången på vilda pollinatörer är därför viktig såväl idag som i framtiden. Larmrapporter kommer om minskad tillgång på pollinatörer och en del arter hamnar på rödlistan.

Pollinatörer och pollination i jordbrukslandskapet – vad vet vi och vad kan vi göra?

13/2: Pollination av vilda insekter gynnar jordbruket. Tillgången på vilda pollinatörer är…