Boksamtal: Konst, kor och kärlek på Wanås slott

Boksamtal

Boksamtal: Konst, kor och kärlek på Wanås slott Mer information
Mer information

Boksamtal i biblioteket

Konst, kor och kärlek på Wanås slott

Tidigare i år utkom boken Konst, kor och kärlek på Wanås slott i vilken Carl-Gustaf och Marika Wachtmeister berättar om hur de, unga, välutbildade och med tre barn, flyttade till Wanås och fick ansvar för ett sovande medeltida slott och ett gods skött enligt föråldrade principer. De kom att under 30 år ägna sig åt Kor och Konst.

De förändringar som de genomförde ledde till både glädje och maktkamp inom familjen. I framgång och motgång skildras utvecklingen från ett förlegat arrendejordbruk till högteknologisk stordrift. CG Wachtmeister byggde upp en modern mjölkproduktion på det miljöcertifierade godset och såg tidigt potentialen för sunda och ekoodlade livsmedel.

Parallellt under denna tid utvecklade Marika Wachtmeister Wanås till en internationellt välkänd institution för samtida konst där Wanås, dess natur, landskap, sociala organisation och produktion också gavs ett konstnärligt uttryck. Wanås Park och Konsthall besöks av 75 000 personer per år och idag erbjuds även hotell och restaurang.

Välkommen till Kungl. Skogs- och Lantbruksakademiens bibliotek torsdagen den 9 november! Då berättar CG Wachtmeister om arbetet med att utveckla Wanås, ett lantbruk som både skiljer sig från och liknar andra lantbruk i Sverige.


Årets viltmatdag

19/8: Vad kan lite vilt göra på tallriken och var är det vilda i svensk livsmedelsstrategi diskuteras bland annat vid årets Viltmatdag där också vinnaren av utmärkelsen ”Årets Viltmatkrog” presenteras.

Årets viltmatdag

19/8: Vad kan lite vilt göra på tallriken och var är det…

En svensk växtnäringsstrategi som en del av den nationella livsmedelsstrategin

13/10: Är det dags för en svensk växtnäringsstrategi som en del av den nationella livsmedelsstrategin för en mer robust livsmedelsförsörjning? Frågan diskuteras vid Jordbruksavdelningens höstöverläggning.

En svensk växtnäringsstrategi som en del av den nationella livsmedelsstrategin

13/10: Är det dags för en svensk växtnäringsstrategi som en del av…

S.O.S. Sustain Our Soils! Om ett hållbart jordbruk för jorden, och Jorden

27/9: Mer mat och mångfald från mindre mark, med mindre insatser och mindre miljö- och klimatpåverkan. Välkomna till seminariet ”S.O.S. Sustain Our Soils! Om ett hållbart jordbruk för jorden, och Jorden”.

S.O.S. Sustain Our Soils! Om ett hållbart jordbruk för jorden, och Jorden

27/9: Mer mat och mångfald från mindre mark, med mindre insatser och…

Plant Breeding – The key to food security and improved foods

26 Oct: This Bertebos Seminar has its focus on plant breeding applications to ensure increased food security in low-income countries and is arranged by the 2022 Prize Laureate, professor Rodomiro Ortiz.

Plant Breeding – The key to food security and improved foods

26 Oct: This Bertebos Seminar has its focus on plant breeding applications…