Det friktionsfria livet – hållbar produktion och konsumtion

Seminarium

Det friktionsfria livet – hållbar produktion och konsumtion Mer information
Mer information

Värdekedjan för svensk livsmedelsproduktion ska erbjuda ett brett sortiment av hållbart producerade livsmedel med tillräckligt näringsinnehåll och till kostnader som uppfattas som rimliga. Ansvaret för detta fördelas på alla led i kedjan, inklusive konsumenterna som förutsätts kunna göra informerade och medvetna val.

Vi avskyr pekpinnar men genom milda knuffar och val av inbyggda mervärden i en produkt eller tjänst överlåter vi en stor del av ansvaret på våra leverantörer. En förutsättning är utvecklingen av digitala hjälpmedel och för dokumentation och spårbarhet. Hållbarheten förutsätter också hållbara sidoströmmar och hållbar nutrition.

I en serie seminarier har KSLA beskrivit hållbar produktion, mervärden, digitalisering, marknad, förpackningar och nutrition samt forskning innovation och livsmedelspolitik ur ett ”värdekedje-perspektiv”. En observation är att bekvämlighet är en stor drivkraft. Detta ställer krav på föregående leds förmåga att leverera det vi kallar det friktionsfria livet och som beskrivs i korta presentationer under seminariet.

#kslavärdekedjan  #kslalivsmedelsproduktion


EU:s utvidgning med fokus på jordbruket i Ukraina

4/6: Hur ser tidsplanen ut för en utvidgningsprocess inom EU? Vilka reformer behövs av jordbrukspolitiken och budgetprocess? Vilka är vinsterna för Sverige? Dessa frågor diskuteras vid webbinariet.

EU:s utvidgning med fokus på jordbruket i Ukraina

4/6: Hur ser tidsplanen ut för en utvidgningsprocess inom EU? Vilka reformer…

Smaka på hela Sverige! Landskapsmåltid blir måltidsdestination

30–31 maj: Vi samverkande akademier går nu vidare i det gastronomiska utvecklingsarbetet genom att förstärka gastronomiska besöksmål och bidra till att utveckla nya attraktiva måltidsdestinationer i hela Sverige.

Smaka på hela Sverige! Landskapsmåltid blir måltidsdestination

30–31 maj: Vi samverkande akademier går nu vidare i det gastronomiska utvecklingsarbetet…

Nya strömningar – vig en dag för vatten

22/5: Vi behöver bli bättre på att samverka kring vattenhushållning och hur vi hanterar vatten i landskapet. Seminariet innehåller både ett klimatperspektiv och olika exempel på samarbeten och arbetssätt som lyfter frågan om vatten och vattenhushållning från fältet och stadsplanen till en landskapsnivå.

Nya strömningar – vig en dag för vatten

22/5: Vi behöver bli bättre på att samverka kring vattenhushållning och hur…

Rapportlansering ”Bruka utan att förbruka”

27/5: Arbetsgruppens slutrapport tar upp resursförbrukningen, inklusive förbrukningen av fossil energi, i ett brett perspektiv, och presenteras vid detta seminarium.

Rapportlansering ”Bruka utan att förbruka”

27/5: Arbetsgruppens slutrapport tar upp resursförbrukningen, inklusive förbrukningen av fossil energi, i…