Värdekedjan för svensk livsmedelsproduktion ska erbjuda ett brett sortiment av hållbart producerade livsmedel med tillräckligt näringsinnehåll och till kostnader som uppfattas som rimliga. Ansvaret för detta fördelas på alla led i kedjan, inklusive konsumenterna som förutsätts kunna göra informerade och medvetna val.
Vi avskyr pekpinnar men genom milda knuffar och val av inbyggda mervärden i en produkt eller tjänst överlåter vi en stor del av ansvaret på våra leverantörer. En förutsättning är utvecklingen av digitala hjälpmedel och för dokumentation och spårbarhet. Hållbarheten förutsätter också hållbara sidoströmmar och hållbar nutrition.
I en serie seminarier har KSLA beskrivit hållbar produktion, mervärden, digitalisering, marknad, förpackningar och nutrition samt forskning innovation och livsmedelspolitik ur ett ”värdekedje-perspektiv”. En observation är att bekvämlighet är en stor drivkraft. Detta ställer krav på föregående leds förmåga att leverera det vi kallar det friktionsfria livet och som beskrivs i korta presentationer under seminariet.
#kslavärdekedjan #kslalivsmedelsproduktion
Del 1 i en akademigemensam seminarieserie om musik för att uppmärksamma Kungl.…
Högtidssammankomsten och utdelningen av årets priser sker via Zoom den 28 januari…
Syftet med denna workshop är att sondera behov av komplettande indata och…
Den europeiska handelsstrategin CAP diskuteras vid Jordbruksavdelningens sammankomst.