Den tekniska utvecklingen är en kraftig drivkraft i de flesta branscher. Digital teknik knyter ihop aktörer som tidigare inte haft direktkontakt, digitala lösningar ersätter tidigare sätt att arbeta, digitalt nytänkande ger möjligheter till både nya affärer och nya affärsmodeller.
Tillgången till riskvilligt kapital och nya sätt att skaffa finansiering, som t ex crowdfunding, bidrar till möjligheten för små aktörer att etablera sig.
Stora förändringar sker i andra branscher – vi ser t ex hur området e-hälsa växer lavinartat. Vad är förutsättningarna för motsvarande utveckling inom livsmedelsbranschen (från jord till bord och sopa)? Vilka drivkrafter finns? Vilka bromskrafter? Vilka aktörer ser vi? Varifrån kommer de nya aktörerna?
Detta seminarium syftar till att väcka frågor och ge olika inspel av kunskap som vi tillsammans kan reflektera kring.
Mer information och program i PDF-inbjudan ovan.
Flera guidade turer, spännande föreläsningar och som avslutning öppet hus på Enaforsholm…
Med anledning av FN:s toppmöte om livsmedelssystem, Food Systems Summit 2021 (FSS)…
We welcome our new fellows in this webinar. Each new fellow will…
Om förädling av skogsträd och lantbruksväxter för bättre anpassning till förändrat klimat