Future Food Systems

Seminarium/webbinarium

This seminar, which is an initiative from the KSLA-project Växtnoden (the Plant Node), will put gene editing within plant breeding into its context in different parts of the world – with a special focus on the European Union – and focus on how these tools can contribute to improved food systems.


KSLA-podden: Future Food Systems – genetic engineering in future agriculture

POD CAST: Changing climate needs new tools to secure future crops. Professor Pamela Ronald, keynote speaker in the webinar ”Future Food Systems” on 15 October, talks about the possibilities of genome editing in future agriculture in this pod cast by Annika Åhnberg and Anders Nilsson.


This webinar will put gene editing within plant breeding into its context in different parts of the world – with a special focus on the European Union – and focus on how these tools can contribute to improved food systems.

The webinar was an initiative from the KSLA-project Växtnoden (the Plant Node). The meeting put gene editing within plant breeding into its context in different parts of the world – with a special focus on the European Union. It focussed on how these tools can contribute to improved food systems. Speakers were professors Pamela Ronald, Joachim von Braun, Jonathan Jones, Dennis Eriksson, and Lisa Sennerby Forsse. The meeting was organised by the KSLA Fellows Annika Åhnberg and Anders Nilsson.

The KSLA Plant Node Project (Växtnodsprojektet) aims at developping a more constructive dialogue with EU politicians in the field of genome editing. The project is led by Annika Åhnberg, KSLA fellow and former Minister of Agriculture.


At KSLA or on Zoom?
Please note, that you need to be fully vaccinated or having antibodies against Covid 19 to be able to participate in the meeting in KSLA.


Speakers
Professor Pamela Ronald, Professor Joachim von Braun, Professor Jonathan Jones, Professor Dennis Eriksson, and Professor Lisa Sennerby Forsse.

Arranged by
The Royal Swedish Academy of Agriculture and Forestry


Årets viltmatdag

19/8: Vad kan lite vilt göra på tallriken och var är det vilda i svensk livsmedelsstrategi diskuteras bland annat vid årets Viltmatdag där också vinnaren av utmärkelsen ”Årets Viltmatkrog” presenteras.

Årets viltmatdag

19/8: Vad kan lite vilt göra på tallriken och var är det…

En svensk växtnäringsstrategi som en del av den nationella livsmedelsstrategin

13/10: För ledamöter. Är det dags för en svensk växtnäringsstrategi som en del av den nationella livsmedelsstrategin för en mer robust livsmedelsförsörjning? Frågan diskuteras vid Jordbruksavdelningens höstöverläggning.

En svensk växtnäringsstrategi som en del av den nationella livsmedelsstrategin

13/10: För ledamöter. Är det dags för en svensk växtnäringsstrategi som en…

S.O.S. Sustain Our Soils! Om ett hållbart jordbruk för jorden… och Jorden

27/9: Mer mat och mångfald från mindre mark, med mindre insatser och mindre miljö- och klimatpåverkan. Välkomna till seminariet ”S.O.S. Sustain Our Soils! Om ett hållbart jordbruk för jorden, och Jorden”.

S.O.S. Sustain Our Soils! Om ett hållbart jordbruk för jorden… och Jorden

27/9: Mer mat och mångfald från mindre mark, med mindre insatser och…

Plant Breeding – The key to food security and improved foods

26 Oct: This Bertebos Seminar has its focus on plant breeding applications to ensure increased food security in low-income countries and is arranged by the 2022 Prize Laureate, professor Rodomiro Ortiz.

Plant Breeding – The key to food security and improved foods

26 Oct: This Bertebos Seminar has its focus on plant breeding applications…