Grön integration på landsbygden.

Seminarium

Grön integration på landsbygden. Mer information
Mer information

Landbygden behöver utlandsfödda. Med hjälp av denna grupp kan man vända den negativa befolkningstrenden i avfolkningsbygder. Detta visas i Arbetsförmedlingens rapport ”Generationsväxlingar och regionernas befolkning” där kan man läsa att det är mycket viktigt ” att med olika medel förmå invandrarna att bosätta sig även i glesbygdskommuner och andra mindre orter i landet.” För att uppnå detta måste många hinder undanröjas vilket kräver samarbete mellan myndigheter, företag, föreningar och enskilda.

Därför inbjuder Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien och Landsbygdsnätverket till ett seminarium vars syfte är att öka kunskapen om utrikesföddas möjligheter på landsbygden, samt att visa goda exempel och därmed inspirera landsbygdsnätverkets organisationer och myndigheter, etniska föreningar, företagare m.fl. till ett utökat engagemang.

Sverige är ett brokigt invandrarland. Vår befolkning har rötter i över 200 länder. De flesta av de 1,9 miljoner människor med utländsk bakgrund som bor i Sverige, finns i städerna. Många av dem är, och skulle i ännu högre utsträckning kunna vara, en resurs för landsbygden och dess näringsliv – inte minst med tanke på att det ofta är lättare att bli integrerad på landsbygden än i storstaden.

Landsbygden står inför stora generationsväxlingar samtidigt som integrationspolitiken genomgår stora förändringar. Landsbygden och dess företagare kan tillföra ny energi och nytänkande i integrationsarbetet.

Landsbygdsnätverkets temagrupp ”Integration” vill medverka till en ökad mångfald på landsbygden vilket berör näringslivsutveckling, arbetsmarknads- och jordbruksfrågor.

Seminariet kommer att följas upp med ett rundabordssamtal med beslutsfattare. Dina synpunkter och förslag kommer att utgöra grunden i samtalet om vad landsbygden har att erbjuda.

Kom och bidra med ditt engagemang och dina erfarenheter!

Välkommen!


Måltidsresa till Bohuslän

4–5/9: För att vidareutveckla de lokala och regionala måltidskulturer som skapades i projektet ”Sveriges Landskapsmåltider” till attraktiva måltidsdestinationer arrangerar akademien en måltidsresa till Bohuslän.

Måltidsresa till Bohuslän

4–5/9: För att vidareutveckla de lokala och regionala måltidskulturer som skapades i…

På samma marker – renskötselns förutsättningar i ett landskap med många anspråk

15/5: Renskötsel är en extensiv djurhållning som baseras på tillgång till marker med lämpligt bete för renarna. På samma marker bedrivs samtidigt andra angelägna verksamheter.

På samma marker – renskötselns förutsättningar i ett landskap med många anspråk

15/5: Renskötsel är en extensiv djurhållning som baseras på tillgång till marker…

Review of the International Arrangement on Forests

15/4: A webinar to gather the rich experiences and lessons learned among KSLA Fellows, who over the years have been deeply involved in global forest policies and the International Arrangement on Forests.

Review of the International Arrangement on Forests

15/4: A webinar to gather the rich experiences and lessons learned among…

Globala systemskiften med relevans för skogarnas förvaltning – hur kan vi hantera och bidra till dem?

11/4: Utmaningar relaterade till klimatförändringar, energiförsörjning och biologisk mångfald är bara några exempel på globala problem som kan kräva genomgående systemskiften inom en rad sektorer.

Globala systemskiften med relevans för skogarnas förvaltning – hur kan vi hantera och bidra till dem?

11/4: Utmaningar relaterade till klimatförändringar, energiförsörjning och biologisk mångfald är bara några…