Hållbara skärgårdsföretag på naturens villkor

Caseutmaning

Hur kan vi skapa långsiktigt levande skärgårdsföretag i harmoni med naturens förutsättningar? Vilka resurser och möjligheter erbjuder Östersjön för lokala, hållbara näringar? I KSLA:s caseutmaning 2022 ska du tillsammans med andra unga utveckla en hållbar affärsidé för skärgårdsmiljö.


Hållbara skärgårdsföretag på naturens villkor Mer information
Mer information

KSLA:s caseutmaning 2022 inleds i Stockholm men fortsätter på plats i skärgården. Under en helg ska du som deltagare arbeta med att utveckla en hållbar affärsidé för skärgårdsmiljö. Du kommer att ingå i en grupp bestående av andra unga intresserade personer och arbeta fram ett projekt i en open-space-process. Förslaget kokas ned till en pitch som presenteras för en kommitté av skärgårdsbor.

Som deltagare får du vara med i ett spännande och inspirerande projekt där innovativt och lösningsorienterat tänkande sätts på sin spets. Ditt deltagande ger dig också en god möjlighet att etablera nya kontaktnät och bygga värdefulla relationer för framtiden. Belöningen för intensivt arbete under en helg är tankeväckande föreläsningar och möten, kost och logi på vackra Idöborg och professionell coachning i hur man pitchar sitt bidrag.

Vi tänker oss att du som blir antagen till årets Caseutmaning antingen jobbar praktiskt eller är i slutet av en utbildning eller relativt nyutbildad. Du är förmodligen 35 år eller yngre. Urvalet sker med ledning av uppgifterna i anmälningsformuläret. Du får besked om plats senast 7 april. Välkommen med din intresseanmälan!

Caseutmaning 2022

Vi samlas fredag 6 maj kl 11.30 för lunch på KSLA. Därefter gemensam buss- och båtresa till Idöborg. Vi är tillbaka i Stockholm söndag 8 maj omkring kl 16. Du får fri kost och logi under helgen och viss ersättning för resekostnader tur och retur till Stockholm.

Mer om Caseutmaningarna

KSLA:s ungdomsutskott står bakom de årliga Caseutmaningarna. Deltagarna är unga personer, i slutet av utbildning, nyutbildade eller unga arbetande. De sätts samman i grupper som på begränsad tid ska ta fram ett förslag på lösning till caset. Varje grupp ska bestå av personer vars kunskaper varierar och kompletterar varandra. Till sin hjälp har grupperna resurspersoner, ledamöter i KSLA. Gruppernas caselösningar bedöms av en jury.

Lite om tidigare Caseutmaningar.


Årets viltmatdag

19/8: Vad kan lite vilt göra på tallriken och var är det vilda i svensk livsmedelsstrategi diskuteras bland annat vid årets Viltmatdag där också vinnaren av utmärkelsen ”Årets Viltmatkrog” presenteras.

Årets viltmatdag

19/8: Vad kan lite vilt göra på tallriken och var är det…

En svensk växtnäringsstrategi som en del av den nationella livsmedelsstrategin

13/10: Är det dags för en svensk växtnäringsstrategi som en del av den nationella livsmedelsstrategin för en mer robust livsmedelsförsörjning? Frågan diskuteras vid Jordbruksavdelningens höstöverläggning.

En svensk växtnäringsstrategi som en del av den nationella livsmedelsstrategin

13/10: Är det dags för en svensk växtnäringsstrategi som en del av…

S.O.S. Sustain Our Soils! Om ett hållbart jordbruk för jorden, och Jorden

27/9: Mer mat och mångfald från mindre mark, med mindre insatser och mindre miljö- och klimatpåverkan. Välkomna till seminariet ”S.O.S. Sustain Our Soils! Om ett hållbart jordbruk för jorden, och Jorden”.

S.O.S. Sustain Our Soils! Om ett hållbart jordbruk för jorden, och Jorden

27/9: Mer mat och mångfald från mindre mark, med mindre insatser och…

Plant Breeding – The key to food security and improved foods

26 Oct: This Bertebos Seminar has its focus on plant breeding applications to ensure increased food security in low-income countries and is arranged by the 2022 Prize Laureate, professor Rodomiro Ortiz.

Plant Breeding – The key to food security and improved foods

26 Oct: This Bertebos Seminar has its focus on plant breeding applications…