Klimatmötet i Köpenhamn – Ett fall framåt för skogsbruket?

Seminarium

Klimatmötet i Köpenhamn – Ett fall framåt för skogsbruket? Mer information

Klimatmötet före jul i Köpenhamn ledde inte fram till några avgörande överenskommelser men skogen fick en välförtjänt framträdande roll på mötet. Det framstår allt mer att skog och skogsbruk utgör en viktig pusselbit i klimatarbetet.

På seminariet den 21 april kommer Hans Nilsagård (Kansliråd i Jordbruks-departementet) som representerade Sverige och EU vid mötet i Köpenhamn att ge en kort beskrivning av målen med och resultatet av mötet. Vidare kommer han att beskriva skogens roll i förhandlingarna ur såväl ett internationellt som svenskt perspektiv.

Företrädare för naturvård, myndigheter och skogsnäring kommer därefter att ge sina synpunkter på hur resultaten från Köpenhamn och de bakom-liggande drivkrafterna påverkar de intressen de företräder med fokus på svensk skog och svenskt skogsbruk.


Äta bör man annars dör man

8/12: Vad behövs i Jämtlands län för att klara 90 dagars avskärmning från omvärlden? Hur kan man bidra till försörjningen så att även de i storstan får äta sig mätta? Detta är några av frågorna som ska benas ut när Torsta och LRF Jämtland går ihop för att anordna seminariedagen ”Äta bör man – annars dör man” där föredrag varvas med workshops.

Äta bör man annars dör man

8/12: Vad behövs i Jämtlands län för att klara 90 dagars avskärmning…

Kunskaper, erfarenheter, idéer och nätverk – ledamöterna viktigaste resursen

14/12: Årets sjutton nyinvalda svenska ledamöter presenterar sig vid höstens sista sammankomst. Välkomna till sammankomsten och KSLA!

Kunskaper, erfarenheter, idéer och nätverk – ledamöterna viktigaste resursen

14/12: Årets sjutton nyinvalda svenska ledamöter presenterar sig vid höstens sista sammankomst.…

Pollinatörer och pollination i jordbrukslandskapet – vad vet vi och vad kan vi göra?

13/2: Pollination av vilda insekter gynnar jordbruket. Tillgången på vilda pollinatörer är därför viktig såväl idag som i framtiden. Larmrapporter kommer om minskad tillgång på pollinatörer och en del arter hamnar på rödlistan.

Pollinatörer och pollination i jordbrukslandskapet – vad vet vi och vad kan vi göra?

13/2: Pollination av vilda insekter gynnar jordbruket. Tillgången på vilda pollinatörer är…

Ungdomsutskottet bjuder in till vintermingel och workshop

6/12: KSLA:s ungdomsutskott bjuder nu in dig, som någon gång haft med KSLA:s verksamhet för unga att göra, till vintermingel och workshop.

Ungdomsutskottet bjuder in till vintermingel och workshop

6/12: KSLA:s ungdomsutskott bjuder nu in dig, som någon gång haft med…