Klimatnödläge – hur bidrar vi till lösningen?

Seminarium

Klimatnödläge – hur bidrar vi till lösningen? Mer information
Mer information

Filminspelning

För att stoppa den globala uppvärmningen måste växthusgasutsläppen snabbt minska i omfattning och källor till koldioxid som fossila bränslen och energikällor fasas ut. Det kommer även krävas stora förändringar i vår livsstil och i våra produktionskedjor, där mat, livsmedel och naturresurshanteringen är en central del i ett fortsatt framgångsrikt samhällsbygge.

KSLA:s ungdomsutskott anser att en nyckel för att lyckas i denna omställning är nya och progressiva tankesätt kring livsmedels- och skogsproduktion, och hur vi som samhälle skapar framgångsrika synergier mellan den nödvändiga klimatomställningen, och en rättvis och hållbar samhällsutveckling.

På Ungdomsutskottets alumnträff och seminarium ”Klimatnödläge – hur bidrar vi till lösningen?” får vi möta personer och företag som visar att en både snabb och långsiktigt hållbar förändring är möjlig. Genom denna dag vill vi inspirera till att känna framtidstro och engagemang och ge energi till att själva göra det lilla extra för att bidra till lösningen.


Lönsamhet i odlingssystemet – hur ska man räkna?

16/5: Välkommen på ett en kunskapsintensiv eftermiddag, där vi belyser frågeställningar kring lönsamhet i odlingssystemet.

Lönsamhet i odlingssystemet – hur ska man räkna?

16/5: Välkommen på ett en kunskapsintensiv eftermiddag, där vi belyser frågeställningar kring…

Smaka på hela Sverige! Landskapsmåltid blir måltidsdestination

30–31 maj: Vi samverkande akademier går nu vidare i det gastronomiska utvecklingsarbetet genom att förstärka gastronomiska besöksmål och bidra till att utveckla nya attraktiva måltidsdestinationer i hela Sverige.

Smaka på hela Sverige! Landskapsmåltid blir måltidsdestination

30–31 maj: Vi samverkande akademier går nu vidare i det gastronomiska utvecklingsarbetet…

Save-the-date: Nya strömningar – vig en dag för vatten

22/5: Vi behöver bli bättre på att samverka kring vattenhushållning och hur vi hanterar vatten i landskapet. Seminariet innehåller både ett klimatperspektiv och olika exempel på samarbeten och arbetssätt som lyfter frågan om vatten och vattenhushållning från fältet och stadsplanen till en landskapsnivå.

Save-the-date: Nya strömningar – vig en dag för vatten

22/5: Vi behöver bli bättre på att samverka kring vattenhushållning och hur…

Save-the-date: Rapportlansering ”Bruka utan att förbruka”

27/5: Arbetsgruppens slutrapport tar upp resursförbrukningen, inklusive förbrukningen av fossil energi, i ett brett perspektiv, och presenteras vid detta seminarium.

Save-the-date: Rapportlansering ”Bruka utan att förbruka”

27/5: Arbetsgruppens slutrapport tar upp resursförbrukningen, inklusive förbrukningen av fossil energi, i…