Rundabordssamtal – Den gröna sektorn och Horizon 2020

Rundabordsmöte

Rundabordssamtal – Den gröna sektorn och Horizon 2020 Mer information
Mer information

Rundabordssamtal – Den gröna sektorn och Horizon 2020

Endast särskilt inbjudna.

Just nu pågår utvecklingen av ett nytt europeiskt ramprogram för forskning och innovation – Horizon 2020. Programmets föreslagna budget är 80 miljarder euro och det kommer att bli en mycket betydande finansiär av forskning och innovation.

Den föreslagna inriktningen innebär betydande möjligheter för de gröna näringarna, men svenska framgångar bygger på att vi är väl insatta i programmets utveckling och att vi kan tillföra svenska perspektiv och erfarenheter till de pågående utvecklingsprocesserna.

Därför ordnar KSLA en informell dialog med Timothy Hall (Head of Unit – Agriculture, Forests, Fisheries and Aquaculture) från DG Research and Innovation för representanter för forskande och forskningsnära organisationer inom den gröna sektorn.

Mötet inleds med välkomstord från ordförande i KSLA:s kommitté för forskningspolitik, Björn Sundell, följt av en presentation av Timothy Hall. Denne har bland annat medverkat i framtagandet av den europeiska strategin för bioekonomi. Därefter vidtar en gemensam diskussion om det kommande ramprogrammet och då framförallt området Food security, sustainable agriculture, marine & maritime research and bio-economy.

Hela diskussionen är på engelska.

För eventuella frågor kontakta Eva Ronquist, 08-54 54 77 06, eva.ronquist@ksla.se

 

 

 


Årets viltmatdag

19/8: Vad kan lite vilt göra på tallriken och var är det vilda i svensk livsmedelsstrategi diskuteras bland annat vid årets Viltmatdag där också vinnaren av utmärkelsen ”Årets Viltmatkrog” presenteras.

Årets viltmatdag

19/8: Vad kan lite vilt göra på tallriken och var är det…

En svensk växtnäringsstrategi som en del av den nationella livsmedelsstrategin

13/10: Är det dags för en svensk växtnäringsstrategi som en del av den nationella livsmedelsstrategin för en mer robust livsmedelsförsörjning? Frågan diskuteras vid Jordbruksavdelningens höstöverläggning.

En svensk växtnäringsstrategi som en del av den nationella livsmedelsstrategin

13/10: Är det dags för en svensk växtnäringsstrategi som en del av…

S.O.S. Sustain Our Soils! Om ett hållbart jordbruk för jorden, och Jorden

27/9: Mer mat och mångfald från mindre mark, med mindre insatser och mindre miljö- och klimatpåverkan. Välkomna till seminariet ”S.O.S. Sustain Our Soils! Om ett hållbart jordbruk för jorden, och Jorden”.

S.O.S. Sustain Our Soils! Om ett hållbart jordbruk för jorden, och Jorden

27/9: Mer mat och mångfald från mindre mark, med mindre insatser och…

Plant Breeding – The key to food security and improved foods

26 Oct: This Bertebos Seminar has its focus on plant breeding applications to ensure increased food security in low-income countries and is arranged by the 2022 Prize Laureate, professor Rodomiro Ortiz.

Plant Breeding – The key to food security and improved foods

26 Oct: This Bertebos Seminar has its focus on plant breeding applications…