Svenskt jordbruk 2030 – vägen dit

Seminarium

Svenskt jordbruk 2030 – vägen dit Mer information
Mer information

Filminspelning

KSLA:s Kommitté för svenskt jordbruk 2030 har haft som uppdrag att ge en framtidsprognos för hur svenskt jordbruk kommer att utvecklas fram till 2030. Kommittén har samlat in kunskap från experter både inom landet och från andra länder. Slutsatserna redovisas i KSLA:s tidskrift nr 6-2019.

Kommittén anser att det finns goda möjligheter för svenskt jordbruk att ta del av en växande efterfrågan, men den har också identifierat ett antal utmaningar som aktörerna måste förhålla sig till.

Vid seminariet kommer rapporten att presenteras och företrädare för olika företag/organisationer kommer att ge sin syn på samhällets utveckling och näringens utveckling mot 2030. Diskussionerna ska ge svaret på hur dessa utmaningar ska övervinnas så att produktionspotentialen i svenskt jordbruk kan utnyttjas.

Till debattartikel i Land Lantbruk 2019-11-10

Till KSLAT 6-2019


Förutsättningar och utmaningar för renskötselns framtid

4/12: Renskötsel bedrivs på stora arealer och är beroende av att det finns betesmark för renarna under alla tider av året. Samtidigt finns det många andra markanvändare och intressen på de marker där renskötsel bedrivs. Rundabordssamtal på KSLA inför ett senare seminarium i frågan.

Förutsättningar och utmaningar för renskötselns framtid

4/12: Renskötsel bedrivs på stora arealer och är beroende av att det…

Äta bör man annars dör man

8/12: Vad behövs i Jämtlands län för att klara 90 dagars avskärmning från omvärlden? Hur kan man bidra till försörjningen så att även de i storstan får äta sig mätta? Detta är några av frågorna som ska benas ut när Torsta och LRF Jämtland går ihop för att anordna seminariedagen ”Äta bör man – annars dör man” där föredrag varvas med workshops.

Äta bör man annars dör man

8/12: Vad behövs i Jämtlands län för att klara 90 dagars avskärmning…

Kunskaper, erfarenheter, idéer och nätverk – ledamöterna viktigaste resursen

14/12: Årets sjutton nyinvalda svenska ledamöter presenterar sig vid höstens sista sammankomst. Välkomna till sammankomsten och KSLA!

Kunskaper, erfarenheter, idéer och nätverk – ledamöterna viktigaste resursen

14/12: Årets sjutton nyinvalda svenska ledamöter presenterar sig vid höstens sista sammankomst.…

Pollinatörer och pollination i jordbrukslandskapet – vad vet vi och vad kan vi göra?

13/2: Pollination av vilda insekter gynnar jordbruket. Tillgången på vilda pollinatörer är därför viktig såväl idag som i framtiden. Larmrapporter kommer om minskad tillgång på pollinatörer och en del arter hamnar på rödlistan.

Pollinatörer och pollination i jordbrukslandskapet – vad vet vi och vad kan vi göra?

13/2: Pollination av vilda insekter gynnar jordbruket. Tillgången på vilda pollinatörer är…