Trädgårdsterapi – En väg tillbaka till livet.

Seminarium

Trädgårdsterapi – En väg tillbaka till livet. Mer information
Mer information

Vägen tillbaka efter ett utmattningssyndrom kan vara lång och svår. Men genom Alnarpsmetoden – en trädgårdsterapibehandling med världsrykte – har många drabbade lyckats erövra sina liv igen, och på några månader kommit tillbaka till arbetsträning, studier eller arbete.

Den 17 mars inbjuder Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien och Bokförlaget Bonnier Existens till ett frukostseminarium kring den nya boken Trädgårdsterapi.

Möt Patrik Grahn, professor i landskapsarkitektur med inriktning miljöpsykologi, Lena Welén-Andersson, arbetsterapeut och verksamhetsansvarig vid Alnarps Rehabiliteringsträdgård samt en tidigare patient, i ett samtal kring de möjligheter som naturunderstödd terapi erbjuder. Det handlar om vård som har givit resultat där den traditionella vården misslyckats. Vistelser i natur och trädgård – som en del i en behandling med många komponenter – har visat sig leda till återhämt-ning efter stress och utmattning.

Moderator är Annika Åhnberg, akademiens ledamot och tidigare jordbruksminister.


Årets viltmatdag

19/8: Vad kan lite vilt göra på tallriken och var är det vilda i svensk livsmedelsstrategi diskuteras bland annat vid årets Viltmatdag där också vinnaren av utmärkelsen ”Årets Viltmatkrog” presenteras.

Årets viltmatdag

19/8: Vad kan lite vilt göra på tallriken och var är det…

En svensk växtnäringsstrategi som en del av den nationella livsmedelsstrategin

13/10: För ledamöter. Är det dags för en svensk växtnäringsstrategi som en del av den nationella livsmedelsstrategin för en mer robust livsmedelsförsörjning? Frågan diskuteras vid Jordbruksavdelningens höstöverläggning.

En svensk växtnäringsstrategi som en del av den nationella livsmedelsstrategin

13/10: För ledamöter. Är det dags för en svensk växtnäringsstrategi som en…

Plant Breeding – The key to food security and improved foods

26 Oct: This Bertebos Seminar has its focus on plant breeding applications to ensure increased food security in low-income countries and is arranged by the 2022 Prize Laureate, professor Rodomiro Ortiz.

Plant Breeding – The key to food security and improved foods

26 Oct: This Bertebos Seminar has its focus on plant breeding applications…

S.O.S. Sustain Our Soils! Om ett hållbart jordbruk för jorden… och Jorden

27/9: Mer mat och mångfald från mindre mark, med mindre insatser och mindre miljö- och klimatpåverkan. Välkomna till seminariet ”S.O.S. Sustain Our Soils! Om ett hållbart jordbruk för jorden, och Jorden”.

S.O.S. Sustain Our Soils! Om ett hållbart jordbruk för jorden… och Jorden

27/9: Mer mat och mångfald från mindre mark, med mindre insatser och…