Utblick mot framtidens landsbygd – 2 halvdagsseminarier

Seminarium

Utblick mot framtidens landsbygd – 2 halvdagsseminarier Mer information
Mer information

 

Utblick mot framtidens landsbygd

De senaste åren har de allra flesta svenska kommuner haft befolkningstillväxt genom invandring från utlandet. Det kanske är tillfälliga flöden, människor som flyttar vidare, eller också en signal om en större förändring. Det har satt landsbygden i nytt ljus; flyktingmottagandet omprövar en rad relationer mellan stat, kommun, civilsamhälle och medborgare. Vi ser ansträngningar och möjligheter, många som får spela nya roller.

Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien (KSLA) och Institutionen för Stad och Land vid Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) anordnar den 24 november två halvdagsseminarier på Dalarnas museum för att belysa dessa frågor. Alla intresserade är välkomna att anmäla sig till ett av seminarierna eller till båda. Seminarierna är gratis (lunch ingår inte).

Moderator på förmiddagens seminarium Land och stad – nya relationer i en osäker tid är Cecilia Waldenström,  forskare på Institutionen för Stad och Land vid SLU.

Moderator på eftermiddagens seminarium Turbulens i välfärden? – flyktingmottagande i Dalarna 2016 är Erik Westholm, professor på Institutionen för Stad och Land vid SLU.

Mer information i pdf:n ovan.


Årets viltmatdag

19/8: Vad kan lite vilt göra på tallriken och var är det vilda i svensk livsmedelsstrategi diskuteras bland annat vid årets Viltmatdag där också vinnaren av utmärkelsen ”Årets Viltmatkrog” presenteras.

Årets viltmatdag

19/8: Vad kan lite vilt göra på tallriken och var är det…

En svensk växtnäringsstrategi som en del av den nationella livsmedelsstrategin

13/10: Är det dags för en svensk växtnäringsstrategi som en del av den nationella livsmedelsstrategin för en mer robust livsmedelsförsörjning? Frågan diskuteras vid Jordbruksavdelningens höstöverläggning.

En svensk växtnäringsstrategi som en del av den nationella livsmedelsstrategin

13/10: Är det dags för en svensk växtnäringsstrategi som en del av…

S.O.S. Sustain Our Soils! Om ett hållbart jordbruk för jorden, och Jorden

27/9: Mer mat och mångfald från mindre mark, med mindre insatser och mindre miljö- och klimatpåverkan. Välkomna till seminariet ”S.O.S. Sustain Our Soils! Om ett hållbart jordbruk för jorden, och Jorden”.

S.O.S. Sustain Our Soils! Om ett hållbart jordbruk för jorden, och Jorden

27/9: Mer mat och mångfald från mindre mark, med mindre insatser och…

Plant Breeding – The key to food security and improved foods

26 Oct: This Bertebos Seminar has its focus on plant breeding applications to ensure increased food security in low-income countries and is arranged by the 2022 Prize Laureate, professor Rodomiro Ortiz.

Plant Breeding – The key to food security and improved foods

26 Oct: This Bertebos Seminar has its focus on plant breeding applications…