Verksamhetsplanering 2019

Akademisammankomst

Verksamhetsplanering 2019 Mer information
Mer information

Endast särskilt inbjudna.

Verksamhetsplanering 2019 för KSLA:s arbetsutskott, utskott, kommittéer och projekt

Välkomna till KSLA:s arbete med att stärka de gröna näringarna för en hållbar framtid! För första gången någonsin i KSLA:s historia kör vi en gemensam verksamhetsplaneringsdag med våra tre avdelningar och Nämnden för bibliotek, arkiv och historiska projekt (BAHP).

Syftet med dagen är att utveckla ett gemensamt språk och synsätt i KSLA:s verksamhetsplanering och ge möjligheter till nya idéer och synergier mellan KSLA:s olika verksamheter. Målet är att vid dagens slut:

  • finns färdigställda förslag till de olika gruppernas verksamhetsplan 2019, inklusive budget,
  • ni har fått ökad kunskap om KSLA:s verksamheter och varandra.

Ni som får denna inbjudan är medlem i någon av KSLA:s utskott, arbetsutskott, kommittéer eller projekt. På förmiddagen försöker vi väcka oss till liv efter semesterdvalan och på eftermiddagen blir det lite hands-on arbete i respektive grupp. Några av er är medlemmar i fler än en grupp, ange samtliga i samband med anmälan. Som vanligt befinner sig alla grupper i olika planeringsfaser, t.ex. för någon blir 2019 det första verksamhetsåret, för andra blir det sista.

Ta mer er senaste versionen av er grupps verksamhetsplan, som ni under dagen kan fylla på med vägledning och inspiration från KSLA:s övergripande plan för verksamhet och inriktning. Läs mer om den här. Vi bifogar också KSLA:s kommunikationspolicy och -strategi samt en beskrivning vad det innebär att arbeta i en kommitté.

När vi samlas för fördrink kl. 18 så ses vi med uppdaterade verksamhetsplaner och färdiga ansökningar för 2019 års aktiviteter. Förhoppningsvis kommer de flesta frågetecken att rätas ut under planeringen, men som ni alla vet är det är inte bara planen som är det viktiga utan även själva planeringen.

Resor och boende bokar ni själva och era utlägg återbetalas mot reseräkning (se mer här).

För mer information och program, se ovanstående PDF-inbjudan


Äta bör man annars dör man

8/12: Vad behövs i Jämtlands län för att klara 90 dagars avskärmning från omvärlden? Hur kan man bidra till försörjningen så att även de i storstan får äta sig mätta? Detta är några av frågorna som ska benas ut när Torsta och LRF Jämtland går ihop för att anordna seminariedagen ”Äta bör man – annars dör man” där föredrag varvas med workshops.

Äta bör man annars dör man

8/12: Vad behövs i Jämtlands län för att klara 90 dagars avskärmning…

Kunskaper, erfarenheter, idéer och nätverk – ledamöterna viktigaste resursen

14/12: Årets sjutton nyinvalda svenska ledamöter presenterar sig vid höstens sista sammankomst. Välkomna till sammankomsten och KSLA!

Kunskaper, erfarenheter, idéer och nätverk – ledamöterna viktigaste resursen

14/12: Årets sjutton nyinvalda svenska ledamöter presenterar sig vid höstens sista sammankomst.…

Pollinatörer och pollination i jordbrukslandskapet – vad vet vi och vad kan vi göra?

13/2: Pollination av vilda insekter gynnar jordbruket. Tillgången på vilda pollinatörer är därför viktig såväl idag som i framtiden. Larmrapporter kommer om minskad tillgång på pollinatörer och en del arter hamnar på rödlistan.

Pollinatörer och pollination i jordbrukslandskapet – vad vet vi och vad kan vi göra?

13/2: Pollination av vilda insekter gynnar jordbruket. Tillgången på vilda pollinatörer är…

Ungdomsutskottet bjuder in till vintermingel och workshop

6/12: KSLA:s ungdomsutskott bjuder nu in dig, som någon gång haft med KSLA:s verksamhet för unga att göra, till vintermingel och workshop.

Ungdomsutskottet bjuder in till vintermingel och workshop

6/12: KSLA:s ungdomsutskott bjuder nu in dig, som någon gång haft med…