Viltkött – ett naturligt klimatsmart kött

Seminarium

Viltkött – ett naturligt klimatsmart kött Klicka för mer information

Viltkött – ett naturligt klimatsmart kött

Ett samarrangemang mellan KSLA och Svenska Viltmatakademin.

Stannar viltköttet i jägarnas frysbox? Varför är det endast en liten del som hamnar i butikerna?

Ändå är viltkött mycket uppskattat och runt 7 av 10 personer i Sverige äter viltkött minst en gång per år. De flesta vill äta mer vilt! Hur får vi ut mer viltkött på marknaden?

Mängden viltkött ökar från år till år och utgör idag ca 4 % av allt kött som konsumeras i Sverige.

Viltkött är inte bara älgkött, utan mängden kött från andra klövviltsarter ökar starkt. Exempelvis skjuter vi i Sverige årligen nu lika många vildsvin som älgar. Genom att vildsvinen ökar snabbt i antal i vårt land har vi en fantastisk resurs med ett ypperligt kött. Om vi kunde skapa efterfrågan hos konsumenten skulle vi samtidigt bidra till att lösa problem med de skador vildsvinen orsakar för många markägare! Och den medvetne konsumenten undrar: Är vilt ett säkert livsmedel? Kan alla tillaga viltkött?

Seminariet på KSLA kommer att ge svar på frågorna! Vi kommer belysa viltvärdekedjan –  viltkött från skog till bord – samt kvalitetsfrågor rörande vilt, särskilt vildsvin. Seminariet avslutas med en paneldebatt om viltkött i hemmet, i handeln och på restaurang.

För mer information och program, se ovanstående PDF-inbjudan.