Inte kan väl någon annan än jag själv bestämma vilken mat jag ska ha på min tallrik? Inte? Faktum är att vad vi äter styrs på flera sätt – av handeln genom utbud, reklam, exponering.
Men vad vi äter styrs också av politiken genom stöd, subventioner m m. Ändå uttalas en försiktighet från politiken att ”lägga sig i” just när det gäller konsumtionen av livsmedel. Detta trots att nya studier visar att människor i allt större utsträckning vill ha styrning i hållbar konsumtion av mat.
Vilken typ av styrmedelspaket krävs och är möjliga nu när vi står inför en stor omställning för att nå klimat- och andra hållbarhetsmål? Hur ska politiken göra det lätt att göra rätt. Och kanske svårt att göra fel för oss konsumenter?
Välkommen till ett webbinarium om ansvar, styrning och hur ska det gå till!
10/6: Med ett halvdagsseminarium uppmärksammar KSLA Sveriges EU-medlemskaps historia, samtid och framtid, med fokus på den gröna sektorn.
10/6: Med ett halvdagsseminarium uppmärksammar KSLA Sveriges EU-medlemskaps historia, samtid och framtid,…
30/9-1/10: Kan och ska vi anpassa skötseln av skog för människors trivsel? Vilka är skogarna där vi trivs med alla de aktiviteter som vi vill göra i skogen? Välkommen på exkursion med KSLA!
30/9-1/10: Kan och ska vi anpassa skötseln av skog för människors trivsel?…
3/6: AI-utvecklingen går snabbt och påverkar näringslivet och samhällslivet på många områden. KSLA bjuder in till ett seminarium för att beskriva AI-landskapet inom de areella näringarna och precisera frågor for fortsatt utveckling.
3/6: AI-utvecklingen går snabbt och påverkar näringslivet och samhällslivet på många områden.…
Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien inbjuder till en oförglömlig veckolång sommarkurs vid…