Inte kan väl någon annan än jag själv bestämma vilken mat jag ska ha på min tallrik? Inte? Faktum är att vad vi äter styrs på flera sätt – av handeln genom utbud, reklam, exponering.
Men vad vi äter styrs också av politiken genom stöd, subventioner m m. Ändå uttalas en försiktighet från politiken att ”lägga sig i” just när det gäller konsumtionen av livsmedel. Detta trots att nya studier visar att människor i allt större utsträckning vill ha styrning i hållbar konsumtion av mat.
Vilken typ av styrmedelspaket krävs och är möjliga nu när vi står inför en stor omställning för att nå klimat- och andra hållbarhetsmål? Hur ska politiken göra det lätt att göra rätt. Och kanske svårt att göra fel för oss konsumenter?
Välkommen till ett webbinarium om ansvar, styrning och hur ska det gå till!
12/12: Det nya strategiska ramverket för den närmaste fyraårsperioden liksom mottagarna av akademiens priser och belöningar samt våra 21 nya svenska ledamöter och hedersledamot presenteras vid årets sista sammankomst. Välkomna!
12/12: Det nya strategiska ramverket för den närmaste fyraårsperioden liksom mottagarna av…
27/1: Meet our newly elected international felllows at the seminar ”Global Outlook”. They will introduce themselves and their research, expertise and experiences.
27/1: Meet our newly elected international felllows at the seminar "Global Outlook".…
4/12: Ett KSLA-projekt som sträcker sig från regleringsjordbruket till inträdet i EG/EU belyser omvandlingen av svensk jordbrukspolitik.
4/12: Ett KSLA-projekt som sträcker sig från regleringsjordbruket till inträdet i EG/EU…
3/12: Vilka utmaningar, behov och möjligheter finns och behövs för svensk livsmedelsproduktion? Välkommen till samtal med landsbygdsministern och glöggmingel på KSLA.
3/12: Vilka utmaningar, behov och möjligheter finns och behövs för svensk livsmedelsproduktion?…