Den tekniska utvecklingen är en kraftig drivkraft i de flesta branscher. Digital teknik knyter ihop aktörer som tidigare inte haft direktkontakt, digitala lösningar ersätter tidigare sätt att arbeta, digitalt nytänkande ger möjligheter till både nya affärer och nya affärsmodeller.
Tillgången till riskvilligt kapital och nya sätt att skaffa finansiering, som t ex crowdfunding, bidrar till möjligheten för små aktörer att etablera sig.
Stora förändringar sker i andra branscher – vi ser t ex hur området e-hälsa växer lavinartat. Vad är förutsättningarna för motsvarande utveckling inom livsmedelsbranschen (från jord till bord och sopa)? Vilka drivkrafter finns? Vilka bromskrafter? Vilka aktörer ser vi? Varifrån kommer de nya aktörerna?
Detta seminarium syftar till att väcka frågor och ge olika inspel av kunskap som vi tillsammans kan reflektera kring.
Mer information och program i PDF-inbjudan ovan.
14/11: Möjligheter och problem med metoder och modeller på det skogliga området kommer att belysas, liksom de mera generella frågorna i tiden kring svårigheter för vetenskapliga tänkesätt att få genomslag.
14/11: Möjligheter och problem med metoder och modeller på det skogliga området…
12/11: Professor Dan Binkley presents a new study on the theme continuous cover forestry in boreal landscapes.
12/11: Professor Dan Binkley presents a new study on the theme continuous…
29/10: Focus on biohazards in the animal sourced food chain, in national and international perspectives.
29/10: Focus on biohazards in the animal sourced food chain, in national…
29/11: Ökande antibiotikaresistens är ett av de tio största globala hoten mot människors hälsa. För att bromsa utvecklingen måste mer göras inom flera områden.
29/11: Ökande antibiotikaresistens är ett av de tio största globala hoten mot…