Den tekniska utvecklingen är en kraftig drivkraft i de flesta branscher. Digital teknik knyter ihop aktörer som tidigare inte haft direktkontakt, digitala lösningar ersätter tidigare sätt att arbeta, digitalt nytänkande ger möjligheter till både nya affärer och nya affärsmodeller.
Tillgången till riskvilligt kapital och nya sätt att skaffa finansiering, som t ex crowdfunding, bidrar till möjligheten för små aktörer att etablera sig.
Stora förändringar sker i andra branscher – vi ser t ex hur området e-hälsa växer lavinartat. Vad är förutsättningarna för motsvarande utveckling inom livsmedelsbranschen (från jord till bord och sopa)? Vilka drivkrafter finns? Vilka bromskrafter? Vilka aktörer ser vi? Varifrån kommer de nya aktörerna?
Detta seminarium syftar till att väcka frågor och ge olika inspel av kunskap som vi tillsammans kan reflektera kring.
Mer information och program i PDF-inbjudan ovan.
18/9: Hur norra Sverige kan bidra till landets livsmedelsförsörjning är frågan som diskuteras vid seminariet.
18/9: Hur norra Sverige kan bidra till landets livsmedelsförsörjning är frågan som…
28/8: Genom historiska lärdomar belyser författarna dagens situation och de pågående ansträngningarna att återuppbygga en fungerande beredskap.
28/8: Genom historiska lärdomar belyser författarna dagens situation och de pågående ansträngningarna…
20/8: Forskare från FOI:s nya kunskapscentrum för livsmedelsberedskap berättar om arbetet inom de fyra fokusområdena – kemisk-, biologisk-, ekonomisk- samt informationskrigföring.
20/8: Forskare från FOI:s nya kunskapscentrum för livsmedelsberedskap berättar om arbetet inom…
16/6: Solkraften kan byggas ut snabbare än andra kraftslag och lyfts fram som ett viktigt alternativ i klimatomställningen.
16/6: Solkraften kan byggas ut snabbare än andra kraftslag och lyfts fram…