Effektivisering av kunskapssystem är en viktig del i processen för att nå livsmedelsstrategins mål om ökad livsmedelsproduktion. SLU har fått i uppdrag av Jordbruksverket att i en förstudie undersöka förutsättningarna för ett inrättande av ett kunskapsnav inom företagsledning, entreprenörskap och innovation.
Bakgrunden till uppdraget är att Jordbruksverket ser över sin verksamhet gällande kompetensutveckling för ökad konkurrenskraft i företagen. I nästa period i Landsbygdsprogrammet är tanken att myndigheten kommer att arbeta med mer förutsättningsskapande insatser på nationell nivå. Det kan exempelvis ske genom att finansiera och utforma kunskapsnav för att utveckla kunskapssystemet. Viktiga ämnesområden för ökad konkurrenskraft inom jordbruket är företagsledning, entreprenörskap och innovation.
Inom ramen för förstudien ska SLU ta fram ett konkret förslag på hur ett kunskapsnav inom företagsledning, entreprenörskap och innovation kan etableras och arbeta, speciellt med tanke på hur kunskapsutbytet mellan forskning och praktik kan stärkas.
Förstudien genomförs i dialog med många intressenter. En central del av processen handlar om att förankra arbetet och fånga upp synpunkter och reflektioner från intressenter inom såväl näringsliv som akademi och offentlig sektor.
Projektgruppen presenterar resultatet av studien och bjuder in till dialog vid detta seminarium som arrangeras av KSLA:s Kommitté för kompetensförsörjning. Välkommen!
Läs mer om arbetet i rapporten som arbetsgruppen lämnade till Jordbruksverket 15 november 2021
Contagious diseases in livestock poses a significant threat to animal welfare and productivity, and potentially to human health. The effectiveness of the measures taken to protect livestock, farms, and humans from these biohazards – biosecurity – depends on how they are designed and implemented. The seminar will be broadcast on Zoom but not recorded.
This seminar focuses on the compliance by stakeholders in the sector to…
29/11: Ökande antibiotikaresistens är ett av de tio största globala hoten mot människors hälsa. För att bromsa utvecklingen måste mer göras inom flera områden.
29/11: Ökande antibiotikaresistens är ett av de tio största globala hoten mot…
16/10: Krig och den globala uppvärmningens konsekvenser har på senare år lyft frågan om den globala livsmedelsförsörjningen. Frågan diskuteras vid seminariet som hålls på KSLA på World Food Day.
16/10: Krig och den globala uppvärmningens konsekvenser har på senare år lyft…
10/10: Ett starkare formellt skydd för jordbruksmarken i Sverige – är det nödvändigt, eller klarar vi oss bra med nuvarande lagar och planeringsinstru-ment? Välkommen till överläggning på KSLA!
10/10: Ett starkare formellt skydd för jordbruksmarken i Sverige – är det…