EU:s Horisont Europa kan sägas vara världens största sammanhållna forsknings- och innovationsprogram, med en budget på 95,5 miljoner euro under sju år (2021–2027). Det finns få som tror att det ska minska i nästa ramprogram som ska börja 2028, så detta är en mycket intressant möjlighet för svenska aktörer i de areella näringarna.
Dock är det ett system som inte är lättnavigerat. Att vara framgångsrik i både att tilldelas medel och att maximera nyttan av projekt kräver god förståelse för Horisont Europa och hur det fungerar. På seminariet får vi veta mer om vad viktiga forskningsutförare har för erfarenheter och vad EU:s mål med programmet är. Det avslutande panelsamtalet ger möjligheter att diskutera med företrädare för såväl akademi som näringsliv.
Seminariet arrangeras av KSLA:s Forskningsutskott.
29/4: Olika aspekter kring såväl befintliga som framtida mätningar av biologisk mångfald kommer att tas upp på det här seminariet, som är kommitténs slutseminarium.
29/4: Olika aspekter kring såväl befintliga som framtida mätningar av biologisk mångfald…
11/4: Svensk försörjningsberedskap står inför stora utmaningar och skogssektorn är en central, men ofta förbisedd, del av lösningen. KSLA och IVA har analyserat skogens betydelse för beredskapen. De preliminära slutsatserna presenteras vid seminariet.
11/4: Svensk försörjningsberedskap står inför stora utmaningar och skogssektorn är en central,…
25/3: In this lunch talk, two of KSLA’s most recently elected international fellows will present their research relating to the forest and wood policy developments in the European Union.
25/3: In this lunch talk, two of KSLA's most recently elected international…
19/3: A Bertebos Prize Seminar on advances in the shifts towards a sustainable and resilient food system.
19/3: A Bertebos Prize Seminar on advances in the shifts towards a…