Se filminspelningen här!
Läs rapporten Fisk, gift och hälsa (KSLAT 3-2014) här!
Vi nås av motstridiga rapporter. Ibland sägs det att fisk är hälsosam mat, medan andra säger att gift i fisk gör den ohälsosam. I media ges larmrapporter om miljögifter i Östersjön stort utrymme, samtidigt som halterna av de värsta gifterna minskat påtagligt. Trots dessa minskade halter råds vi ändå vara återhållsamma med konsumtionen av Östersjöfisk. Hur går detta pussel ihop?
Detta kommer att diskuteras på KSLA-seminariet ”Fisk, gift och hälsa” den 13 november. Vid seminariet medverkar statssekreteraren Magnus Kindbom från landsbygdsdepartementet, samt forskare från såväl universitet som myndigheter. Presentationerna kommer att visa hur miljögiftsituationen i Östersjön utvecklats, hur vår hälsa kan förbättras av att vi äter fisk, vilka hälsorisker som finns och hur kostråden tagits fram.
Hela programmet finns presenterat i ovanstående PDF-fil
8/4: Vill du veta vilken kompetens som krävs för att möta utmaningarna och möjligheterna inom lantbruk och matproduktion? Är du i slutet av din utbildning, nyutexaminerad eller precis i början av din karriär? Då får du inte missa detta panelsamtal med KSLA:s Ungdomsutskott.
8/4: Vill du veta vilken kompetens som krävs för att möta utmaningarna…
9/4: Skogarna bär berättelser om tusentals år av mänskligt liv i de landskap som nu utgör Sverige men vem håller samman historien om skogarnas betydelse för Sverige?
9/4: Skogarna bär berättelser om tusentals år av mänskligt liv i de…
5/3: EU:s Horisont Europa kan sägas vara världens största sammanhållna forsknings- och innovationsprogram, en intressant möjlighet för svenska aktörer i de areella näringarna.
5/3: EU:s Horisont Europa kan sägas vara världens största sammanhållna forsknings- och…
Presentation av delbetänkandet och arbetet framåt För akademiens ledamöter
Våren 2024 tillsattes 2024 års skogspolitiska utredning. Göran Örlander utsågs till utredare…