Se filminspelningen här!
Läs rapporten Fisk, gift och hälsa (KSLAT 3-2014) här!
Vi nås av motstridiga rapporter. Ibland sägs det att fisk är hälsosam mat, medan andra säger att gift i fisk gör den ohälsosam. I media ges larmrapporter om miljögifter i Östersjön stort utrymme, samtidigt som halterna av de värsta gifterna minskat påtagligt. Trots dessa minskade halter råds vi ändå vara återhållsamma med konsumtionen av Östersjöfisk. Hur går detta pussel ihop?
Detta kommer att diskuteras på KSLA-seminariet ”Fisk, gift och hälsa” den 13 november. Vid seminariet medverkar statssekreteraren Magnus Kindbom från landsbygdsdepartementet, samt forskare från såväl universitet som myndigheter. Presentationerna kommer att visa hur miljögiftsituationen i Östersjön utvecklats, hur vår hälsa kan förbättras av att vi äter fisk, vilka hälsorisker som finns och hur kostråden tagits fram.
Hela programmet finns presenterat i ovanstående PDF-fil
10-11/10: Hur ser processen ut när man restaurerar en våtmark med hänsyn till exempelvis biologisk mångfald, vattenhushållning, klimatpåverkan och sociala värden? Det är ämnet för årets Caseutmaning.
10-11/10: Hur ser processen ut när man restaurerar en våtmark med hänsyn…
18/9: Hur norra Sverige kan bidra till landets livsmedelsförsörjning är frågan som diskuteras vid seminariet.
18/9: Hur norra Sverige kan bidra till landets livsmedelsförsörjning är frågan som…
28/8: Genom historiska lärdomar belyser författarna dagens situation och de pågående ansträngningarna att återuppbygga en fungerande beredskap.
28/8: Genom historiska lärdomar belyser författarna dagens situation och de pågående ansträngningarna…
20/8: Forskare från FOI:s nya kunskapscentrum för livsmedelsberedskap berättar om arbetet inom de fyra fokusområdena – kemisk-, biologisk-, ekonomisk- samt informationskrigföring.
20/8: Forskare från FOI:s nya kunskapscentrum för livsmedelsberedskap berättar om arbetet inom…