Viltet rör oss alla. Jägaren, skogs- och jordbrukaren, krögaren, fågelskådaren, konstnären och turistentreprenören förhåller sig alla till viltet på olika sätt, men de har ett gemensamt intresse: att förvalta viltet långsiktigt och till gagn för många. I en värld där markanvändning, lagstiftning, klimat och viltstammar ständigt förändras är detta inte en enkel uppgift. Vi behöver kunskaper, erfarenheter och nya idéer om hur vi ska möta framtidens utmaningar vad gäller skötsel av viltet.
Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien inbjuder till ett seminarium om framtida viltförvaltning där forskare och förvaltare presenterar sina tankar om vad som behöver åstadkommas på 10 års sikt för att uppnå en än bättre viltförvaltning. Lösningar till framtiden kanske också ligger i historien. Därför ges korta återblickar över hur viltet tidigare nyttjas och hur den svenska viltförvaltningen växt fram.
Efter seminariet presenteras en helt ny lärobok i viltförvaltning på svenska ”Vilt, människa, samhälle”. Boken samlar och syntetiserar fakta från biologi, viltvård, historia, lagstiftning, juridik och förvaltning till en helhet.
10-11/10: Hur ser processen ut när man restaurerar en våtmark med hänsyn till exempelvis biologisk mångfald, vattenhushållning, klimatpåverkan och sociala värden? Det är ämnet för årets Caseutmaning.
10-11/10: Hur ser processen ut när man restaurerar en våtmark med hänsyn…
18/9: Hur norra Sverige kan bidra till landets livsmedelsförsörjning är frågan som diskuteras vid seminariet.
18/9: Hur norra Sverige kan bidra till landets livsmedelsförsörjning är frågan som…
28/8: Genom historiska lärdomar belyser författarna dagens situation och de pågående ansträngningarna att återuppbygga en fungerande beredskap.
28/8: Genom historiska lärdomar belyser författarna dagens situation och de pågående ansträngningarna…
20/8: Forskare från FOI:s nya kunskapscentrum för livsmedelsberedskap berättar om arbetet inom de fyra fokusområdena – kemisk-, biologisk-, ekonomisk- samt informationskrigföring.
20/8: Forskare från FOI:s nya kunskapscentrum för livsmedelsberedskap berättar om arbetet inom…