Framtidens viltförvaltning och boksläpp

Boksamtal

Framtidens viltförvaltning och boksläpp Mer information
Mer information

Viltet rör oss alla. Jägaren, skogs- och jordbrukaren, krögaren, fågelskådaren, konstnären och turistentreprenören förhåller sig alla till viltet på olika sätt, men de har ett gemensamt intresse: att förvalta viltet långsiktigt och till gagn för många. I en värld där markanvändning, lagstiftning, klimat och viltstammar ständigt förändras är detta inte en enkel uppgift. Vi behöver kunskaper, erfarenheter och nya idéer om hur vi ska möta framtidens utmaningar vad gäller skötsel av viltet.

Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien inbjuder till ett seminarium om framtida viltförvaltning där forskare och förvaltare presenterar sina tankar om vad som behöver åstadkommas på 10 års sikt för att uppnå en än bättre viltförvaltning. Lösningar till framtiden kanske också ligger i historien. Därför ges korta återblickar över hur viltet tidigare nyttjas och hur den svenska viltförvaltningen växt fram.

Efter seminariet presenteras en helt ny lärobok i viltförvaltning på svenska ”Vilt, människa, samhälle”. Boken samlar och syntetiserar fakta från biologi, viltvård, historia, lagstiftning, juridik och förvaltning till en helhet.


Horisont Europa: Vad är ett Living Lab – och hur gör man för att delta?

15/1: Mission Soil syftar till att öka förståelsen för jordhälsans betydelse och generera ny kunskap som omsätts i praktiken. Vinnova, Formas och KSLA samarrangerar ett seminarium för att diskutera frågan.

Horisont Europa: Vad är ett Living Lab – och hur gör man för att delta?

15/1: Mission Soil syftar till att öka förståelsen för jordhälsans betydelse och…

Heritage of the IUFRO World Congress 2024

5/12: The IUFRO Congress 2024 was a dialogue platform for stakeholders, focusing on societal development towards 2050. Experiences and outcomes for the Nordic partnership will be discussed at this meeting.

Heritage of the IUFRO World Congress 2024

5/12: The IUFRO Congress 2024 was a dialogue platform for stakeholders, focusing…

Vad säger statsbudgeten egentligen om försörjningsberedskapen?

27/11: Hur kan statsbudgeten möta upp mot de centrala åtgärder som stärker livsmedelsförsörjningen och -beredskapen på bästa sätt? Det är frågan som diskuteras vid det här seminariet.

Vad säger statsbudgeten egentligen om försörjningsberedskapen?

27/11: Hur kan statsbudgeten möta upp mot de centrala åtgärder som stärker…

Evidensbaserade beslutsprocesser – en framkomlig väg för skogssektorn?

14/11: Möjligheter och problem med metoder och modeller på det skogliga området kommer att belysas, liksom de mera generella frågorna i tiden kring svårigheter för vetenskapliga tänkesätt att få genomslag.

Evidensbaserade beslutsprocesser – en framkomlig väg för skogssektorn?

14/11: Möjligheter och problem med metoder och modeller på det skogliga området…