Välkommen till ett seminarium med olika exempel på hur medborgare är med och samförvaltar, tar hand om och engageras i skogsbruk, biodiversitet, miljöpolitik och forskning.
Vi lever i en tid av klimatkris och sökande efter hållbara lösningar. Men forskning visar att det inte främst är kunskap om klimatförändringar eller tekniska lösningar som saknas. Vetenskap utgör bara en bit av pusslet för att lösa komplexa miljö-, biodiversitets- och klimatproblem. Att minska klyftan mellan problemen som forskarna identifierat och allmänhetens erfarenheter och värderingar av dessa, är avgörande för att kunna lösa utmaningarna.
Hur samsas vetenskaplig expertis och lokal kunskap? Hur överbryggar vi klyftan mellan teoretisk kunskap och praktiskt arbete inom de gröna näringarna? Vilka metoder finns och kan vi använda oss av? Var med och diskutera hur forskare, myndigheter och allmänheten tillsammans kan göra Sveriges gröna näringar mer klimatsmarta, hållbara och demokratiska. Seminariet arrangeras av KSLA:s Forskningsutskott.
29/11: Ökande antibiotikaresistens är ett av de tio största globala hoten mot människors hälsa. För att bromsa utvecklingen måste mer göras inom flera områden.
29/11: Ökande antibiotikaresistens är ett av de tio största globala hoten mot…
10/10: Ett starkare formellt skydd för jordbruksmarken i Sverige – är det nödvändigt, eller klarar vi oss bra med nuvarande lagar och planeringsinstru-ment? Välkommen till överläggning på KSLA!
10/10: Ett starkare formellt skydd för jordbruksmarken i Sverige – är det…
4/11: Ungdomsutskottet bjuder in till öppet hus och panelsamtal med fokus på mat, framtid och kompetensförsörjning.
4/11: Ungdomsutskottet bjuder in till öppet hus och panelsamtal med fokus på mat,…
25/11: Fler konkreta åtgärder för att öka inslaget av biologisk mångfald i jordbrukslandskapet är en fråga av hög aktualitet och där i fokus vid detta rundabordssamtal.
25/11: Fler konkreta åtgärder för att öka inslaget av biologisk mångfald i…