Välkommen till ett seminarium med olika exempel på hur medborgare är med och samförvaltar, tar hand om och engageras i skogsbruk, biodiversitet, miljöpolitik och forskning.
Vi lever i en tid av klimatkris och sökande efter hållbara lösningar. Men forskning visar att det inte främst är kunskap om klimatförändringar eller tekniska lösningar som saknas. Vetenskap utgör bara en bit av pusslet för att lösa komplexa miljö-, biodiversitets- och klimatproblem. Att minska klyftan mellan problemen som forskarna identifierat och allmänhetens erfarenheter och värderingar av dessa, är avgörande för att kunna lösa utmaningarna.
Hur samsas vetenskaplig expertis och lokal kunskap? Hur överbryggar vi klyftan mellan teoretisk kunskap och praktiskt arbete inom de gröna näringarna? Vilka metoder finns och kan vi använda oss av? Var med och diskutera hur forskare, myndigheter och allmänheten tillsammans kan göra Sveriges gröna näringar mer klimatsmarta, hållbara och demokratiska. Seminariet arrangeras av KSLA:s Forskningsutskott.
9/5: Vad skulle krävas för att biokrediter ska bli ett effektivt bidrag för att skydda den biologiska mångfalden?
9/5: Vad skulle krävas för att biokrediter ska bli ett effektivt bidrag…
14/5: Allmänhetens bild av genteknik och GMO har ändrats visar Gentekniknämndens studie.
8/5: Nationell resurs för marin forskning, miljöövervakning, utbildning och miljöundersökningar.
13/5: Det finns ofta ett underskott av vetenskapligt grundad kunskap i debatten kring dessa svåra avvägningar. Borde inte forskarnas och forskningsresultatens roll i samhällsdebatten stärkas?
13/5: Det finns ofta ett underskott av vetenskapligt grundad kunskap i debatten…