Odlingssystemprojekten på Logården som pågått i 20 år innebär att integrerade och ekologiska odlingssystem utvecklas och utvärderas utifrån uppsatta mål för produktion, miljö och samhällseffekter. Logårdsprojekten ingick i ett stort europeiskt forskningsprojekt under 1990-talet.
Med finansiering av Stiftesen Lantbruksforskning, SLF, drivs under 2012 ett projekt för att utvärdera resultaten av i första hand den integrerade delen. Intresset för dessa erfarenheter är särskilt stort inför genomförandet av IPM (Integrated Pest Management) inom EU:s medlemsländer. Vid detta seminarium kommer resultat och erfarenheter att presenteras. Dessutom kommer de exklusiva anläggningarna för mätningar i fält att visas upp.
Odlingssystemprojektet har också under åren utgjort en resurs för en rad olika forskningsprojekt där Logården varit en värdefull plattform för att kunna genomföra projekten. På seminariet kommer ett urval av dessa projekt redovisas av ansvariga forskare.
Framtida krav på odlingssystem och möjligheter för att bedriva odlingssystemforskning på forskningsstationer kommer att diskuteras.
Moderator Carl-Anders Helander, KSLA
9/5: Vad skulle krävas för att biokrediter ska bli ett effektivt bidrag för att skydda den biologiska mångfalden?
9/5: Vad skulle krävas för att biokrediter ska bli ett effektivt bidrag…
14/5: Allmänhetens bild av genteknik och GMO har ändrats visar Gentekniknämndens studie.
8/5: Nationell resurs för marin forskning, miljöövervakning, utbildning och miljöundersökningar.
13/5: Det finns ofta ett underskott av vetenskapligt grundad kunskap i debatten kring dessa svåra avvägningar. Borde inte forskarnas och forskningsresultatens roll i samhällsdebatten stärkas?
13/5: Det finns ofta ett underskott av vetenskapligt grundad kunskap i debatten…