Förutsättningarna för våra odlingssystem ändras i takt med händelseutvecklingen i vår omvärld såsom ökade beredskapsbehov, en växande befolkning, och ett förändrat klimat. Inom jordbruket utvecklas brukningsmetoder som minskar energiåtgången, binder och lagrar in kol i mark och växter och samtidigt skapar en ökad biodiversitet både ovan och under jord.
KSLA:s kommitté för morgondagens odlingssystem har som syfte att följa denna utveckling både internationellt och hos svenska bönder. Målet för kommittén är att ta fram en anvisning som, på gårdsnivå, hjälper lantbrukare att implementera sådana odlingskonceptet som även skapar ett ekonomiskt positivt utfall för företaget.
Som en del i detta arbete arrangerar vi detta seminarium där lantbrukare, forskare och rådgivare delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter kring att använda växtföljder, mellangrödor och utveckling av hela odlingssystem. Seminariet riktar sig till lantbrukare, rådgivare, studenter och forskare och andra intresserade som vill bidra till utveckling av morgondagens odlingssystem i praktiken.
29/11: Ökande antibiotikaresistens är ett av de tio största globala hoten mot människors hälsa. För att bromsa utvecklingen måste mer göras inom flera områden.
29/11: Ökande antibiotikaresistens är ett av de tio största globala hoten mot…
10/10: Ett starkare formellt skydd för jordbruksmarken i Sverige – är det nödvändigt, eller klarar vi oss bra med nuvarande lagar och planeringsinstru-ment? Välkommen till överläggning på KSLA!
10/10: Ett starkare formellt skydd för jordbruksmarken i Sverige – är det…
4/11: Ungdomsutskottet bjuder in till öppet hus och panelsamtal med fokus på mat, framtid och kompetensförsörjning.
4/11: Ungdomsutskottet bjuder in till öppet hus och panelsamtal med fokus på mat,…
25/11: Fler konkreta åtgärder för att öka inslaget av biologisk mångfald i jordbrukslandskapet är en fråga av hög aktualitet och där i fokus vid detta rundabordssamtal.
25/11: Fler konkreta åtgärder för att öka inslaget av biologisk mångfald i…