Smaka på hela Sverige! Landskapsmåltid blir måltidsdestination

Workshop

Engagemanget runt om i landet för projektet Sveriges Landskapsmåltider har varit glädjande stort. Nästan 500 personer har bidragit till 26 unika regionalt profilerade menyer där unika råvaror bidragit till att stärka lokal svensk måltidskultur, landsbygdsutveckling och inspirerat till gastronomisk turism!

 


Smaka på hela Sverige! Landskapsmåltid blir måltidsdestination Mer information
Mer information

Måltider med tillhörande drycker har kreerats av kunniga måltidshantverkare med sinne för lokal historia. För att förstärka måltidsupplevelsen har måltiderna i många landskap gestaltats med lokalt designade och producerade glas, bestick, keramik och textilier. Det ökade fokuset på svenska livsmedel genom livsmedelsstrategin 2.0 kommer att bidra till främjandet av svenskproducerade varor och minska vår sårbarhet vid eventuell kris.

Vi samverkande akademier går nu vidare i det gastronomiska utvecklingsarbetet genom att förstärka redan kända gastronomiska besöksmål och bidra till att utveckla nya attraktiva måltidsdestinationer i hela Sverige för både svenska och utländska gäster. Smak och njutning är centrala element i utvecklingen av den gastronomiska kulturen i hela landet. Vi vill med detta tema och med fokus på måltidsdestinationer ta vara på det stora lokala engagemanget för landskapsmåltider som vuxit fram under arbetets gång.

Anmälan görs till projektledare Leif Bergsten.


Norra Sverige som livsmedelsproducent

18/9: Hur norra Sverige kan bidra till landets livsmedelsförsörjning är frågan som diskuteras vid seminariet.

Norra Sverige som livsmedelsproducent

18/9: Hur norra Sverige kan bidra till landets livsmedelsförsörjning är frågan som…

Beredskap är det nya gröna: vad historien lär oss om de areella näringarnas betydelse

28/8: Genom historiska lärdomar belyser författarna dagens situation och de pågående ansträngningarna att återuppbygga en fungerande beredskap.

Beredskap är det nya gröna: vad historien lär oss om de areella näringarnas betydelse

28/8: Genom historiska lärdomar belyser författarna dagens situation och de pågående ansträngningarna…

Save-the-date: Hur skyddar vi livsmedelsförsörjningen mot antagonistiska hot?

20/8: Forskare från FOI:s nya kunskapscentrum för livsmedelsberedskap berättar om arbetet inom de fyra fokusområdena – kemisk-, biologisk-, ekonomisk- samt informationskrigföring.

Save-the-date: Hur skyddar vi livsmedelsförsörjningen mot antagonistiska hot?

20/8: Forskare från FOI:s nya kunskapscentrum för livsmedelsberedskap berättar om arbetet inom…

Solceller i den svenska skogen – nuläge, framtid och kunskapsbehov

16/6: Solkraften kan byggas ut snabbare än andra kraftslag och lyfts fram som ett viktigt alternativ i klimatomställningen.

Solceller i den svenska skogen – nuläge, framtid och kunskapsbehov

16/6: Solkraften kan byggas ut snabbare än andra kraftslag och lyfts fram…