Endast för akademiledamöter och särskilt inbjudna.
I anslutning till att Konkurrenskraftsutredningens slutbetänkande presenterats den 5 mars och att vi går in i ett politiskt arbete med att ta fram en nationell livsmedelsstrategi finns det all anledning att sätta in svensk matproduktion från jord till bord i ett internationellt sammanhang.
En växande global efterfrågan på livsmedelsprodukter skapar möjligheter för europeisk lantbruks- och livsmedelsindustri. Kommer svensk lantbruks- och trädgårdsnäring och svensk livsmedelsindustri att vara tillräckligt konkurrenskraftiga för att erövra andelar på denna växande marknad?
Arbetet med en svensk livsmedelsstrategi har initierats. Hur ska vi arbeta för att förankra visionen, strategin och målen i de areella näringarna och livsmedelsindustrin?
Med reflektioner utifrån det gångna arbetet, och inspirerade att ”kasta den gamla kepsen” och se framåt, bjuder vi in till ett en sammankomst med föredrag och diskussion om svensk lantbruks- och livsmedelsindustris framtida utveckling – mot uthållig lönsamhet, enad skaparkraft, attitydförändring samt ökade investeringar av både kapital och kompetens i hela vår näring från jord till bord.
För mer information och program, se ovanstående PDF-inbjudan
10-11/10: Hur ser processen ut när man restaurerar en våtmark med hänsyn till exempelvis biologisk mångfald, vattenhushållning, klimatpåverkan och sociala värden? Det är ämnet för årets Caseutmaning.
10-11/10: Hur ser processen ut när man restaurerar en våtmark med hänsyn…
18/9: Hur norra Sverige kan bidra till landets livsmedelsförsörjning är frågan som diskuteras vid seminariet.
18/9: Hur norra Sverige kan bidra till landets livsmedelsförsörjning är frågan som…
28/8: Genom historiska lärdomar belyser författarna dagens situation och de pågående ansträngningarna att återuppbygga en fungerande beredskap.
28/8: Genom historiska lärdomar belyser författarna dagens situation och de pågående ansträngningarna…
20/8: Forskare från FOI:s nya kunskapscentrum för livsmedelsberedskap berättar om arbetet inom de fyra fokusområdena – kemisk-, biologisk-, ekonomisk- samt informationskrigföring.
20/8: Forskare från FOI:s nya kunskapscentrum för livsmedelsberedskap berättar om arbetet inom…