Tal om läckerheter dubbel vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2015

”Helt svindlande är denna väl kommenterade och vackert illustrerade tidsresa till en sällsam dag i maj 1780 på Kungliga Vetenskapsakademien, då Bengt Bergius levererade ett maratontal om allt som någon gång, i någon kultur har kallats läckert, från långkokt elefantsnabel till taggig, stinkande durian.”

Så lyder motiveringen för ”Årets bästa måltidslitteratur, alla kategorier”.

I början av året gav akademien ut SOLMED nr 65 Bengt Bergius Tal om läckerheter (red. Jakob Christensson).

Tisdagen den 20 oktober 2015 tog boken hem två kategorier i prisutdelningen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015: Historisk måltidslitteratur och Årets bästa måltidslitteratur, alla kategorier! Den högtidliga prisutdelningen skedde i Kungliga Biblioteket, i arrangemang av Måltidsakademien.

→ Till boken hos Adlibris.com.