Nyheter RSS

Här finns de senaste nyheterna från Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien.

Bilder från Jubileumskonferensen För stundande skördar!

En dag om hur dåtiden, nutiden och framtiden vävs samman i ett obrutet mönster – en del av vårt 200-årsfirande. Nu finns bilderna! Läs mer

Första Öppet hus i akademiens historia gav mersmak

Torsdag den 23 maj öppnade akademien dörrarna för den intresserade allmänheten för första gången på 200 år. Ett 50-tal besökare … Läs mer

Trevligt mingel på 200-årsmottagningen

Förmiddagen torsdagen den 23 maj välkomnade vi våra systerakademier, organisationer och företag, myndigheter, institutioner, välgörare, kära vänner och ledamöter till … Läs mer

Inloggning till KSLA:s webbsända aktiviteter

Surfa in på http://video.stv.se, logga in med användarnamn ”ksla” och lösenord ”ksla”. Välj film.
Läs mer

Öppet hus hos KSLA den 23 maj!

Öppet mellan kl 15 och 18 den 23 maj för var och en som vill se hur vi har det här på KSLA, Drottninggatan 95 B i Stockholm (T-Rådmansgatan eller T-Odenplan). Läs mer

Matsvinn i butik – från insikt till handling Seminarium 7 maj

SLU:s forskningsprojekt ”Minskat matsvinn från livsmedelsbutiker” presenterar slutresultat från sin forskning på Willys butiker under en halvdag fylld med frågor och svar om butikssvinn! Läs mer

KSLA Nytt & Noterat – nytt nummer!

Referat från våra aktiviteter och annat. Årets högtidssammankomst – läs Kung Carl XVI Gustafs och akademiens preses tal. Kalendariet. Med mera! Läs mer

Valborgsmäss – öppettider

Tisdagen den 30 april, Valborgsmässoafton, stänger akademiens kansli kl 12.30. Onsdagen den 1 maj har vi stängt hela dagen. Torsdag … Läs mer

AOCS 2013 Award of Merit till Ragnar Ohlson

Ledamoten Ragnar Ohlson har tilldelats AOCS 2013 Award of Merit. Academy fellow Ragnar Ohlson to receive AOCS 2013 Award of Merit. … Läs mer

Presentationer från ”Stundande skördar – sjunkande skördar?”

Nu finns presentationerna från akademisammankomsten den 11 april, ”Stundande skördar – sjunkande skördar?” att hämta här på nätet, se under … Läs mer