banan

mat


UNIK Utmaning 2017 – KSLAT nr 4-2018

I oktober 2017 hölls KSLA:s casetävling UNIK Utmaning för tredje gången. 19 deltagare tävlade på ett internationellt tema: FN:s globala mål nr 12 för hållbar utveckling med fokus på hållbara konsumtions- och produktionsmönster – utmaningen handlade alltså om att halvera det globala matsvinnet. Här är de fem lagens lösningsförslag.

Etiketter: casetävling | framtid | klimat | mat

Läs mer

KSLA Nytt & Noterat 2-2018

Matens nya vägar till staden – ett Berlinbesök. Smakens värde – för individ, producent och förädlare. Rätten att äga och bruka sin mark. Skogen och klimatet. Slottsbesök i kungliga spår. Räcker virket från skogen? Långtidsstudier av vegetationsrutorna på Enaforsholm. Och mer!

Etiketter: Bertebos | Enaforsholm | historia | landskap | lantbruk | ledamöter | mat | skogsbruk

Läs mer

Menyn och tidens tecken, KSLAT nr 1-2018

Från år 2003 till och med år 2018 finns dokumentation om varje högtidssammankomsts tema och middagsmeny, inklusive hedersledamoten Christina Möllers presentation av måltiden. Här är den dokumentationen i samlad form.

Etiketter: historia | högtidssammankomst | mat

Läs mer

KSLA Nytt & Noterat nr 1-2015

Vårnumret 2015, med information från ett urval av akademiens aktiviteter.

Etiketter: djur | eko | EU | högtidssammankomst | landsbygd | livsmedel | mat | skog

Läs mer

KSLA Nytt & Noterat nr 2-2013

Akademien önskar Glad Sommar 2013 med ett nytt nummer av KSLA Nytt & Noterat!

Etiketter: 200-årsfirande | biogas | dme | Enaforsholm | fjällgård | GMO | hälsa | internationellt | iufro | livsmedel | mat | publikationer | remisser | sifi | skogsbruk | tankesmedja | turism | växtförädling

Läs mer

Matens kvalitet

Livsmedelskvalitet är ett komplext begrepp. Ordet kan härledas från latinets qualitas, om betyder beskaffenhet, egenskap…

Etiketter: livsmedel | mat

Läs mer

Den beresta maten – KSLAT nr 10-2007

– matens kvalitet i ett globalt perspektiv På vårt middagsbord finns det ofta mat från…

Etiketter: import | konsument | livsmedel | mat | transport | ursprung

Läs mer

Mat med mervärden – goda affärer – KSLAT 24-2003

Om ekologisk mat, konsumenter och trender Seminarium i samarbete med Ekologiskt Forum den 15 maj 2003…

Etiketter: ekologiskt | konsument | livsmedel | mat | trend

Läs mer

Närproducerad mat – KSLAT 11-2002

Miljövänlig? Affärsmässig? Djurvänlig? Seminarium den 20 november 2001 i samarbete med Sveriges lantbruksuniversitet Det finns många påståenden…

Etiketter: hållbar utveckling | kvalitet | mat | närproducerat | småskalighet | spårbarhet

Läs mer