Akademiens verksamhet finansieras främst med avkastningen från donationer.
De flesta donationsändamålen ligger inom de traditionella sektorerna jord- och skogsbruk. För att säkra en aktiv och tidsenlig verksamhet behöver KSLA tillskott av resurser som möjliggör aktiviteter inom alla våra sektorer, alltså även fiske, rennäring, turism, klimat- och miljöfrågor, landskaps- och landsbygdsfrågor osv. Akademien kan bara använda kapitalavkastningen från donationerna. Senare års ränteläge har gjort det allt osäkrare att förlita sig på denna avkastning. För att säkra en aktiv och tidsenlig verksamhet behöver KSLA tillskott av resurser som möjliggör aktiviteter inom alla våra sektorer.
Vid sidan om traditionella donationer går det att stödja akademiens verksamhet på ett enkelt sätt genom små och stora gåvor: Bg 281-0463 är kopplat till ett konto dit inkommande gåvor går för att stå till kollegiets förfogande att använda i verksamheten.
Akademien blir gärna ihågkommen i testamenten.
Inför akademiens 200-årsjubileum 2013 lanserades Insamlingsstiftelsen ”KSLA för Stundande skördar” som ett led i arbetet att öka den externa finansieringen av akademiens verksamhet. Stiftare var tidigare presidieledamöter inom akademien (preses, vice preses, akademisekreterare). Insamlingsstiftelsen har senare beslutat att låta KSLA överta stiftelsens bankgironummer (se ovan) och innestående medel som en grundplåt. Akademikollegiet kommer att fatta årliga beslut om hur insamlade medel ska användas, i den anda som angavs i insamlingsstiftelsens upprop (se pdf-fil).
Ditt bidrag gör skillnad! Kontakta: Akademiens sekreterare Eva Pettersson – eva.pettersson@ksla.se, tel 08 54 54 77 02 Akademiens preses Jan Fryk – preses@ksla.se, tel 070 516 95 51 Akademiens vice preses Lena Ingvarsson – vicepreses@ksla.se, tel 070 284 02 23
KSLA arbetar för att vi ska nyttja naturresurserna på ett skonsammare och mer hållbart sätt än idag – ett sätt som inte äventyrar kommande generationers möjligheter att tillfredsställa sina behov. Bilden är ett montage.
Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien året som gick – 2021.
Biologisk mångfald eller biodiversitet är ett samlingsbegrepp för all den variation som finns mellan och inom arter och livsmiljöer på jorden. FN uppmärksammar området…
14/9: Myndigheternas uppdrag att omsätta politiken i verksamhet och genomförande förutsätter bred och djup kompetens inom olika discipliner.