Livsmedelsproduktionens värdekedja
Kommittén för livsmedelsproduktionens värdekedja, mervärden och konkurrenskraft
Kommittén ska belysa hela kedjan från produktion till konsumtion. Frågor som ska belysas är (oprioriterat):
- Den 2016 presenterade livsmedelsstrategin
- Värdet av svensk självförsörjning
- Säkra livsmedel
- Konsumenternas värderingar och beteende
- Matens ursprung (spårbarhet, marknadsföring och märkning)
- Etiska frågor kring livsmedelsproduktion
- Den svenska livsmedelsproduktionen och dess internationella konkurrenskraft
- Folkhälsoaspekterna (mat och livsstil)
- Nya affärsmodeller (internetförsäljning, etc)
- Hållbar utveckling
Kommittén är verksam inom Jordbruksavdelningen, mandattid 2016–2019 (ett års förlängning).
Medlemmar
- Civilingenjör Inger Andersson (ordf.), KSLA-J
- Generalsekreterare Johan Beck-Friis (sekr.), KSLA-J
- Agronom Lennart Wikström (kommunikationsansv.), KSLA-J
- Vd Pär Bygdeson, KSLA-J
- Agronom Magnus Börjeson, KSLA-J
- Professor Tommy Cederholm, KSLA-J
- Agr. stud. Jonatan Fogel
- Forskare Cecilia Mark-Herbert
- Strategichef Patrik Myrelid, KSLA-J
- Lantmästare Louise Ungerth, KSLA-A
samt Linda Cederlund, akademihortonom, Jordbruksavdelningens sekreterare