Livsmedelsproduktionens värdekedja

Kommittén för livsmedelsproduktionens värdekedja, mervärden och konkurrenskraft

Kommittén ska belysa hela kedjan från produktion till konsumtion. Frågor som ska belysas är (oprioriterat):

  • Den 2016 presenterade livsmedelsstrategin
  • Värdet av svensk självförsörjning
  • Säkra livsmedel
  • Konsumenternas värderingar och beteende
  • Matens ursprung (spårbarhet, marknadsföring och märkning)
  • Etiska frågor kring livsmedelsproduktion
  • Den svenska livsmedelsproduktionen och dess internationella konkurrenskraft
  • Folkhälsoaspekterna (mat och livsstil)
  • Nya affärsmodeller (internetförsäljning, etc)
  • Hållbar utveckling

Kommittén är verksam inom Jordbruksavdelningen, mandattid 2016–2019 (ett års förlängning).

Medlemmar

  • Civilingenjör Inger Andersson (ordf.), KSLA-J
  • Generalsekreterare Johan Beck-Friis (sekr.), KSLA-J
  • Agronom Lennart Wikström (kommunikationsansv.), KSLA-J
  • Vd Pär Bygdeson, KSLA-J
  • Agronom Magnus Börjeson, KSLA-J
  • Professor Tommy Cederholm, KSLA-J
  • Agr. stud. Jonatan Fogel
  • Forskare Cecilia Mark-Herbert
  • Strategichef Patrik Myrelid, KSLA-J
  • Lantmästare Louise Ungerth, KSLA-A

samt Linda Cederlund, akademihortonom, Jordbruksavdelningens sekreterare