Akademien inrättar utskott för att hantera frågor som faller under övergripande områden, identifierade av akademien som särskilt viktiga. Utskotten är akademigemensamma och står under kollegiets ansvar. De är verksamma under längre perioder utan att ha permanent status.
För närvarande (2024) arbetar tre utskott:
Forskningsutskottet ska bidra till att skapa förutsättningar för att beslut som rör de gröna näringarna kan fattas på goda kunskapsmässiga grunder. Detta ska åstadkommas genom att identifiera kunskapsbehov, att medverka till att öka och utveckla finansieringen av relevant forskning, och att vara en arena för dialog, samverkan och idéutbyte både inom KSLA och med aktörer i samhället.
Ordförande: Ulf Sonesson. Sekreterare: Susanne Karlsson. Kanslistöd: Birgitta Naumburg
Utskottet för globala frågor och internationella frågor ska förstärka det internationella perspektivet och arbetssättet i KSLA:s verksamhet. I grunden för utskottets arbete ligger det arbete som gjorts av tidigare kommittéer och arbetsgrupper med internationell inriktning samt alla de aktiviteter av internationell karaktär som pågår eller planeras inom ramen för avdelningarnas och kommittéernas verksamhet. KSLA är också en aktiv medlem av det europeiska nätverket för lantbruksakademier, UEAA.
Under utskottet sorterar två undergrupper: en för globala frågor och en för europeiska frågor.
Ordförande: Kerstin Niblaeus. Sekreterare: Emma Berglund. Kanslistöd: Per Eriksson
Ungdomsutskottet ska bidra till att utveckla KSLA:s verksamhet mot ökad kvalitet och diversitet genom att engagera unga praktiker och akademiker att delta i KSLA:s verksamheter, tillföra sina perspektiv och erfarenheter och påverka arbetet. Ungdomsutskottet driver bland annat Caseutmaningen och Mentorskapsprogrammet.
Ordförande: Carolyn Glynn. Sekreterarskapet roterar mellan medlemmarna. Kanslistöd: Elin Mellqvist
Välkommen att söka KSLA:s utbildningsstöd och resestipendier senast 1 juni 2024!
16/5: Välkommen till en kunskapsintensiv eftermiddag, där vi belyser frågeställningar kring lönsamhet i odlingssystemet.
30–31 maj: Vi samverkande akademier går nu vidare i det gastronomiska utvecklingsarbetet genom att förstärka gastronomiska besöksmål och bidra till att utveckla nya attraktiva…