Verksamhetens innehåll bestäms av akademien genom dess olika organ och dess aktiva ledamöter. Det praktiska arbetet bedrivs inom akademiens olika arbetskonstellationer.
KSLA:s ambition är att dela kunskap med målet att det ska fattas kloka beslut i samhället om ett uthålligt brukande av våra biologiska naturresurser.
Akademien erbjuder, i form av seminarier, konferenser och andra möten, ett forum för att belysa komplexa frågor där en samlad bild saknas och där olika lösningar måste vägas mot varandra. Här träffas forskare och producenter, praktiker och konsumenter, politiker och allmänhet i respektfull dialog och diskussion om de gröna näringarna. Alla som är intresserade av mat, miljö och naturresurser är välkomna till Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien – vi arbetar med frågor som intresserar många och berör alla.
Akademien arbetar för att allsidigt belysa samspelet mellan natur och människa och betona vikten av denna samverkan för samhällets utveckling. Det fria vetenskapliga samtalet och diskussionen över disciplingränserna är viktiga. Allsidighet och helhetssyn garanteras genom att akademiledamöterna och andra deltagare representerar olika erfarenheter, kompetenser och förhållningssätt.
Arbetet baseras på akademiens portalparagraf.
Tre akademiers tankar om god publicistisk sed.
10-11/10: Hur ser processen ut när man restaurerar en våtmark med hänsyn till exempelvis biologisk mångfald, vattenhushållning, klimatpåverkan och sociala värden? Det är ämnet…
Sommarstängt på kansliet i juli. Ses igen den 4 augusti!
Summary of KSLA’s input to EU Bioeconomy strategy
18/9: Hur norra Sverige kan bidra till landets livsmedelsförsörjning är frågan som diskuteras vid seminariet.