Vårt arbetssätt

Verksamhetens innehåll bestäms av akademien genom dess olika organ och dess aktiva ledamöter. Det praktiska arbetet bedrivs inom akademiens olika arbetskonstellationer.


KSLA:s ambition är att dela kunskap med målet att det ska fattas kloka beslut i samhället om ett uthålligt brukande av våra biologiska naturresurser.

Akademien erbjuder, i form av seminarier, konferenser och andra möten, ett forum för att belysa komplexa frågor där en samlad bild saknas och där olika lösningar måste vägas mot varandra. Här träffas forskare och producenter, praktiker och konsumenter, politiker och allmänhet i respektfull dialog och diskussion om de gröna näringarna. Alla som är intresserade av mat, miljö och naturresurser är välkomna till Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien – vi arbetar med frågor som intresserar många och berör alla.

Akademien arbetar för att allsidigt belysa samspelet mellan natur och människa och betona vikten av denna samverkan för samhällets utveckling. Det fria vetenskapliga samtalet och diskussionen över disciplingränserna är viktiga. Allsidighet och helhetssyn garanteras genom att akademiledamöterna och andra deltagare representerar olika erfarenheter, kompetenser och förhållningssätt.

Arbetet baseras på akademiens portalparagraf.


KSLA:s yttrande om förslag till ändring av EU-förordning LULUCF

KSLA har yttrat sig över förslag om ändring av EU-förordning 2018/841 (LULUCF) och EU-förordning 2018/1999.

Vart är vi på väg?

Livsmedel och jordbruksprodukter transporteras allt längre i vår alltmer globaliserade värld. Vilka direkta effekter och indirekta betydelse har transporterna för livsmedelsproduktion och -konsumtion?

Future Food Systems

Food systems need to be transformed to reach the Sustainable Development Goals. This seminar will put gene editing within plant breeding into its context in different parts of the world, and focus on how these tools can contribute to improved food systems.

Propose candidates for the Bertebos Prize 2022

Time to propose candidates for the Bertebos Prize 2022, by Oct 18 at the latest – prominent persons within the field of traditional small grain cereals for food and health promotion.