Arbetsgrupper

Akademien arbetar med mer eller mindre kortsiktiga projekt av olika slag genom sina arbetsgrupper.


Arbetsgrupperna siktar in sig på tvärvetenskapliga kunskapssammanställningar, synteser och framtidsstudier inom områden där akademien anser att det är särskilt angeläget att bidra med underlag till den framtida utvecklingen.

För närvarande (2021) är följande arbetsgrupper aktiva:

Klimatgruppen

En hittills rörlig grupp med varierande uppgifter, t ex att vara behjälplig med att besvara klimatrelaterade remisser, omvärldsbevakning/kunskapsåterföring m m.

Kompetensförsörjning

En mindre arbetsgrupp som löpande bevakar frågan om kompetensförsörjning med anledning av de större förändringar som skett vad gäller utbildningsutbudet inom de areella näringarna och näringslivets behov av arbetskraft.

Skogsbrand

Gruppen diskuterar frågor kring strukturer och hur Sverige ska gå vidare med samordning av insatser under skogsbrand. Det finns ett stort behov av utveckling av teknik, metoder och organisation för att upprätthålla ett tryggt skogsbrandförsvar i hela landet.

Skogsmarksbegreppet

Syftar till att klargöra olika skogliga begrepp i svensk och internationell kontext.


KSLA:s yttrande om förslag till ändring av EU-förordning LULUCF

KSLA har yttrat sig över förslag om ändring av EU-förordning 2018/841 (LULUCF) och EU-förordning 2018/1999.

Vart är vi på väg?

Livsmedel och jordbruksprodukter transporteras allt längre i vår alltmer globaliserade värld. Vilka direkta effekter och indirekta betydelse har transporterna för livsmedelsproduktion och -konsumtion?

Future Food Systems

Food systems need to be transformed to reach the Sustainable Development Goals. This seminar will put gene editing within plant breeding into its context in different parts of the world, and focus on how these tools can contribute to improved food systems.

Propose candidates for the Bertebos Prize 2022

Time to propose candidates for the Bertebos Prize 2022, by Oct 18 at the latest – prominent persons within the field of traditional small grain cereals for food and health promotion.