Årets näst sista nummer av Aktuellt från KSLA. Trevlig läsning!
Innehåll:
Aktuellt från KSLA publiceras endast digitalt. Vi rekommenderar att läsa den dubbelsidigt med försättsblad.
Årets sista nummer av KSLA Nytt & Noterat.
The aim of the first European Conference on Local and Regional Food was to provide a forum for politicians, officials and representatives from the food production and processing industries to meet and discuss the future of local food.
Utvecklingen under 1900-talet och potatisen i forskning och undervisning vid Institutionen för växtodlingslära i Ultuna 1957–1991.
Seminariet Fisk, gift och hälsa, arrangerat av KSLA:s fiskekommitté, belyste hälso- och miljöfrågor med koppling till framförallt fisk i Östersjön. Detta är rapporten.
Kommittén för ”Klimatet och skogen” inrättades under 2002 och har verkat under närmare fyra år. I och med avlämnandet av föreliggande underlag till ett forskningsprogram så har kommittén fullgjort sina åtaganden. Ett fortsatt arbete med att utveckla och omforma programmet, samt att initiera dialoger med tänkbara finansiärer, genomförs bäst i en annan organisationsform än i en kommitté inom KSLA. I ett tänkt fortsatt arbete ligger bland annat att engagera lämpliga forskningsutförare och att omforma forskningsprogrammet till en eller flera forskningsansökningar.
I detta sammandrag av föredrag och diskussioner som hölls under Ekologiskt forum den 8 december 2003 behandlas den ekologiska köttmarknaden. Branschen kring ekologisk livsmedelsproduktion har alltid bestått av små aktörer, utan tydliga ledare. Det ställer krav på alla att hänga med i många olika sammanhang.
I forskningsprogrammet Heureka pågår för närvarande ett spännande arbete med att forma en ny generation skogliga analys- och planeringsverktyg för miljö och mångbruk. Här samarbetar ekologer, skötsel-, planerings- och markforskare.