Räddaren i nöden, mot det hållbara samhället genom biobaserad ekonomi. Laxen i Östersjön går mot bättre tider genom strikta förvaltningsåtgärder. Fåglarna trivs i ”nya” skogen, skogslagstiftningen har förbättrat skogens mångfald. IT-revolution i skogen, laserskanning har gett ”data åt alla”. ”Den ljusnande framtid är vår” – god arbetsmarknad för skogsakademiker, men för få söker utbildningarna. Skogsbruket och artskyddsförordningen i teori och praktik. Klimateffekter med biobränsle, mindre koldioxid i atmosfären är vägen att gå. Remisser, utlysningar, kalendarium. Och mera!
Trevlig läsning!
Du som laddar ner här till höger, sparar pdf:n och öppnar den i din Acrobat Reader: Vi rekommenderar att visa tvåsidigt/dubbelsidigt med försättsblad.
Det smög sig in ett förargligt fel i fotosyntesformeln på sidan 5 i den ursprungliga versionen. Felet är rättat i den pdf som nu ligger här till höger. Den bläddringsbara versionen har därmed också fått en ny länk, vilket innebär att den länk som skickats ut tidigare inte längre stämmer.
Kungl. Skogs- och Lantbruksakademiens verksamhetsberättelse för år 2017.
I oktober 2019 hölls KSLA:s Caseutmaning för femte gången. Nio deltagare tacklade utmaningen som handlade om att arbeta fram en lösning för hur data kan hjälpa människor att göra medvetna val, gärna med koppling till FN:s Globala mål för hållbar utveckling. Här är deras lösningar.
Med dagens miljösituation måste även naturens förmåga att ta hand om ekonomins miljöpåverkan, och återskapa avfall och utsläpp till förnybara resurser, inte bara förmågan att leverera råvaror, uppmärksammas. Följ med oss på jakten på framtidens styrmedel – denna skrift handlar om möjligheterna att skapa en grön marknadskraft till lantbrukets och landsbygdens fromma, men också till gagn för den hållbara storstaden, det ansvarstagande företagandet och en långsiktig samhällsekonomi.
A summary of the discussions at an international conference on forests and the climate in March 2018. The aim was to facilitate dialogue among experts representing different views related to forest management and climate change mitigation, to help advance scientific understanding, and to identify knowledge gaps and priorities for future research and data collection.