Caseutmaningen är en pedagogisk modell för att lösa problem, ofta på kort tid. Utmaningarna ska lösas i grupper sammansatta på ett sådant sätt att gruppmedlemmarnas kunskaper kompletterar varandra. En jury bedömer gruppernas bidrag.
Den 25–27 oktober 2019 hölls KSLA:s Caseutmaning för femte gången. Arrangemanget lockade nio engagerade unga deltagare.
I KSLA:s caseutmaning 2019 – Hur kan data berätta historien om din produkt? – var uppdraget att arbeta fram en lösning för hur data kan hjälpa människor att göra medvetna val, gärna med koppling till FN:s Globala mål för hållbar utveckling.
Här är de tre gruppernas olika lösningsförslag.
Text: Tre deltagande grupper i KSLA Caseutmaning 2019.
KSLAT 1-2020 som pdf.
Till bläddringsbar version (gratisapp, innehåller reklam) →
Denna skrift publiceras endast i digital form.
Du som hämtar pdf:n här till höger och sparar den: vi rekommenderar att du tittar på skriften tvåsidig/dubbelsidig med försättsblad i din Acrobat Reader.
De senaste åren har befolkningen ökat i de flesta svenska kommuner genom invandring från utlandet. Det skapar nya utmaningar och nya möjligheter för landsbygden. Var kommer samtalet om lokala och regionala angelägenheter att föras? Vem skapar framtidens bild av land och stad? Texterna i denna skrift, skrivna av KSLA:s Kommitté för land och stad, publicerades under våren 2016 i ett 20-tal av MittMedias lokaltidningar.
Östersjökommitténs sammanfattning av sitt arbete perioden januari 2020–juni 2023.
Årets höstnummer. Klimat, miljö, blandskog, oxidativ dubbel reformering… och mycket annat!
För att kunna föra meningsfulla samtal om skogens nyttjande och hållbara förvaltning är det viktigt att deltagande parter lägger samma betydelse i olika begrepp. Definitioner ändrar innebörder i tid och rum, vilket understryker betydelsen av att regelbundet hitta ett gemensamt språk. Denna skrift är ett första steg att strukturera dialogen om skogens framtida förvaltning.
Kommittén för Östersjöfrågor (jan 2020–jun 2023) hade som övergripande mål att belysa utmaningar och möjligheter för vitalisering och förnyelse av Östersjöns kustbygder. Fokus var ett rikt näringsliv grundat på hållbart brukande av kustens naturresurser på land och i vatten. Här har kommittén sammanfattat sitt arbete i en KSLA Koncentrerar.
Rapport från konferensen Landskapsforum 2017, som hade temat Landskapsperspektiv i fysisk planering.
Den svenska skogens roll för klimatet har fått större uppmärksamhet allt eftersom det generella intresset för klimatfrågan ökat. Den växande skogen och skogsmarken tar varje år upp stora mängder koldioxid, samtidigt som de årliga avverkningarna ger upphov till utsläpp.
EU och biodrivmedel – ett rundabordssamtal, Sekreteraren har ordet, Aktuell ledamot: Börje Steenberg berättar minnen, Börje Steenbergs självbiografi, bokrecension, Boksläpp på KSLA 6 maj och 22 april, Extra: Recirkulering av CO2 ger förnybart bränsle