KSLA Nytt & Noterat 2-2020

Ur innehållet:

Rewilding as a new paradigm for nature conservation?
Wallenbergprofessor Tobias Kümmerle m fl om ett brett och mångsidigt koncept för naturvård och återställande av landskap.

Myternas Amazonas
Amazonas brinner mer än någonsin, enligt media och vissa makthavare. Sammankomsten i mars gav anledning att ifrågasätta den bilden.

Innovativt, djärvt, hållbart
Behovet av forskning inom de gröna näringarna ökar med minskad globalisering och högre krav på självförsörjning. Ett KSLA-/RIFO-webbinarium.

Skogsskadegörarnas konsekvenser
Intressenter för hela skogssektorn diskuterade konsekvenser av skogsskadegörare. En av slutsatserna var att det finns stora osäkerheter i bedömningarna.

Stiftelsen Hugo och Emma Björkmans minnesfond
Hugo och Emma Björkmans son Gunnar inrättade en fond till sina föräldrars minne. Fonden bidrar till tre fina akademibelöningar. Men vilka var de?

Och mer – trevlig läsning!

KSLA Nytt & Noterat publiceras endast digitalt.

Till bläddringsbar version (gratisapp, innehåller reklam) →

Du som hämtar här till höger, sparar pdf:n och öppnar den i din Acrobat Reader: Vi rekommenderar att visa tidningen tvåsidigt/dubbelsidigt med försättsblad.

Om du vill ha KSLA Nytt & Noterat nr 2-2020 som en högupplöst pdf (ca 10 MB), skicka ett meddelande till akademien@ksla.se.

************************************************

Innehållet i KSLA Nytt & Noterat består främst av referat och liknande rörande akademiens seminarier och andra aktiviteter. De åsikter som framförs vid dessa seminarier är helt och hållet föredragshållarnas egna och akademien kan därför inte hållas ansvarig för föredragshållares åsikter, formuleringar och uttalanden.

************************************************