KSLA:s/UniK:s casetävling avgjord

I helgen gick KSLA:s casetävling UNIK Utmaning av stapeln.

Caset handlade i år om ett framtida hållbart naturbruk och var uppdelat i tre delmoment. Deltagarna skulle:

  1. utarbeta grundläggande villkor,

  2. definiera vilka förändringar som krävs och

  3. författa en populärvetenskaplig artikel.

Arrangörerna gratulerar vinnarna Mikaela Nilsson, Frida Edman och Frida Magnusson.

Det vinnande laget! Foto: Peter Sylwan.

Det vinnande laget! Fr v Frida Magnusson, Frida Erdman och Mikaela Nilsson. De kommer att få sina ”riktiga” priser vid högtidssammankomsten den 28 januari 2016. Foto: Peter Sylwan.

Juryns motivering löd:

Vinnarna har skrivit en populärvetenskaplig artikel som involverar ett vetenskapligt baserat helhetstänkande, och på ett generellt plan beskriver förutsättningarna för att skapa ett hållbart naturbruk 2050. Arbetet är välstrukturerat och fokuserar på väsentliga utgångspunkter som är vetenskapligt väl belagda, som slutna kretslopp, biodiversitet och ekosystem, landskapsstrukturer.

 

→ Till samtliga caselösningar och mer information: http://unik.nu/

Mer om evenemanget kommer också i KSLA Nytt & Noterat och KSLAT längre fram.

Full rulle på KSLA i helgen! Tolv ungdomar från hela landet tävlade om tänka ut och skriva ihop bästa visionen för framtidens hållbara naturbruk – och vad som menas med ett hållbart naturbruk. En färgstark grupp unga människor med siktet inställt på att tänka både stort, nytt och rätt. (Här med några av arrangörerna.) Foto: Peter Sylwan.

Full rulle på KSLA i helgen! Tolv ungdomar från hela landet tävlade om tänka ut och skriva ihop bästa visionen för framtidens hållbara naturbruk – och vad som menas med ett hållbart naturbruk. En färgstark grupp unga människor med siktet inställt på att tänka både stort, nytt och rätt. (Här med några av de engagerade ledamöterna i akademien.) Foto: Magnus Stark.